salariu bani
FOTO arhivă

O asociație a „mamelor fericite” a lansat la Braşov o carte inedită, un manual care îi învaţă pe copii cum să îşi administreze mai bine banii. Cartea de numeşte „Aventurile lui Mimi” a fost lansată miercuri seara la Braşov şi va ajunge în scurt timp şi în şcolile din Sibiu.

„Aventuri” cumpătate despre cum să cheltui cu cap banii

O carte inedită, „de educaţie financiară pentru întreaga familie”, intitulată „Aventurile lui Mimi”, a fost lansată, miercuri seara, la Librăria „Ştefan Octavian Iosif” din Braşov, în cadrul unui eveniment la care au participat, alături de cele patru coautoare şi invitaţii acestora, numeroşi părinţi şi copii, potrivit agerpres.ro. Directorul Libris Braşov, Dana Anghelescu, a spus că această carte a fost editată „într-un timp record” şi „nu mai există un produs similar similar pe piaţă”. Ea a arătat că volumul este uşor de parcurs şi, pe lângă povestea lui Mimi – o fetiţă care ştie să deseneze foarte frumos şi care este învăţată de părinţi cum să ajungă să-şi îndeplinească visul folosindu-şi acest talent – propune o serie de exerciţii practice pentru întreaga familie.

Spectacol de teatru şi carte despre bani

Coordonatoarea cărţii, lector universitar dr. Dana Lupşa, preşedinte al Asociaţiei Happy Moms, a arătat că această carte este „un proiect de suflet al asociaţiei” şi va sta la baza unui spectacol de teatru, care va fi prezentat în şcoli din Braşov, Bucureşti, Sibiu, Alba Iulia şi Cluj, astfel că sumele din drepturile de autor vor fi folosite pentru continuarea proiectului. De asemenea, ea a menţionat că volumul va fi lansat într-un turneu de promovare în ţară, începând cu oraşele menţionate. „Cartea este pilonul de bază al programului Business Kid, program de educaţie financiară pentru întreaga familie, derulat de Asociaţia Happy Moms. Copiii învaţă, prin teatru, joc şi joacă, dar şi prin ateliere practice, cum se câştigă banii, cum se cheltuie, cum se economisesc, cum şi cui se pot dona, dar şi ce înseamnă nevoi şi dorinţe şi diferenţa dintre acestea. Părinţii deprind, prin exerciţii practice, modul în care se împart veniturile într-o lună, pe diverse categorii de cheltuieli, şi exersează împreună cu copiii aceste obiceiuri”, se arată în descrierea cărţii.Cartea a fost realizată de Dana Lupşa, (lector universitar, doctor în management, preşedinta Asociaţiei Happy Moms şi Brand Developer), Bianca Bucă (realizator Radio Romania Braşov FM, scriitoare de cărţi pentru copii şi designer vestimentar), Alina Moldovan (psihoterapeut) şi de Diana Mihăilă (organizator profesionist, blogger) şi ilustrată de Daiana Bogdan, elevă a (Liceului de Artă „Hans Mattis-Teutsch din Braşov”).

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.