Măsuri de securitate fără precedent în Sibiu. S-au sudat capacele de la canale pentru Summit

0 4.829

Una din măsurile cu care noi nu suntem obişnuiţi în Sibiu, dar este ceva obişnuit în oraşele în care au loc întâlniri importante cu liderii lumii sau ai Europei, este sudarea canalelor. Canalizarea Sibiului a fost securizată în toate zonele de interes pentru Summitul UE.

S-au sudat capacele de canalelor de pe traseele Summitului
Surse oficiale au precizat pentru Ora de Sibiu că au fost sudate capacele canalelor din zonele în care se vor afla oaspeţii europeni. Această măsură face parte din securitatea care trebuie asigurată.

culoar summit sibiu saguna

Măsuri de securitate instalate de luni de la ora 17.00
Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA-UE 2019” informează că a stabilit ca dispozitivele MApN, MAI, SRI, STS, SIE şi SPP, care vor asigura securitatea şefilor de stat şi de guvern, precum şi a oficialilor europeni, prezenţi la summit-ul de la Sibiu din data de 9 mai, să fie instalate gradual, începând de luni, 6 mai a.c., ora 17.00.
VEZI ȘI: VIDEO FOTO – Culoarul pentru delegațiile de la Summit, aproape finalizat

„Decizia a fost luată pentru ca activităţile cotidiene ale comunităţii să decurgă normal. Cetăţenii vor avea acces pietonal parţial, în ziua summit-ului în Piaţa Mare, după ce vor fi verificaţi în filtrele de securitate amplasate în zonă”, se arată într-un comunicat transmis duminică de către Comitetul Interministerial pentru Securitate.
CITEȘTE ȘI: Hotel transformat în fortăreață – Unde sunt cazați liderii politici care participă la Summit-ul de la Sibiu

Şefii de stat şi premierii din UE vin joi la Sibiu
Summitul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu şefi de stat şi de guvern ai statelor membre UE, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători. Gazda evenimentului este preşedintele Klaus Iohannis, fostul primar al Sibiului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.