Examenele de evaluare ale școlarilor sibieni amânate din cauza SUMMIT-ului

0 248

Elevii claselor a II-a încep marți examenele de evaluare. Copiii din Sibiu însă sunt în vacanța impusă de SUMMIT, așa că au ”scăpat” pentru moment de examene.

La nivel național 550.000 de elevi susțin marți evaluarea naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, care începe marți, iar testele vor dura câte 30 de minute pentru elevii de clasa a II-a și 60 de minute pentru cei de clasa a IV-a și a VI-a, anunță Ministerul Educației.

„Examenele naționale, respectiv evaluarea la clasa a doua nu se va ține acum. Am solicitat derogare de la Minister și vor copiii examen în același timp cu cei de la clasa a patra, probabil săptămâna viitoare”, a mai spus inspectorul școlar adjunct Gheorghe Bîrză. Elevii sibieni se află în vacanță toată săptămâna din cauza SUMMIT-ului UE care va avea loc joi. Toate unitățile de învățământ sunt închise.

Potrivit calendarului de administrare a evaluării naționale la finalul clasei a II-a, marți vor începe probele scrise la limba română și limba maternă. Testele de citire aferente acestor discipline vor fi susținute pe 8 mai.

Testul la matematică este programat în data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română, scris și citit, pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura pe 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar, finalul clasei a IV-a, are următorul calendar: limba română – 14 mai, matematică -15 mai și limba maternă – 16 mai.

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului în zilele de 22 mai -limbă și comunicare și 23 mai – matematică și științele naturii.

Cumulat, se estimează participarea la aceste probe a peste 550.000 de elevi.

Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfășurarea probelor. Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat elevilor de clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru elevii claselor a IV-a și a VI-a.

Testele vor fi evaluate de către cadrele didactice din unitățile de învățământ în care acestea se desfășoară, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților/reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate, transmite sursa citată.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.