VIDEO Iohannis la Sibiu despre aderarea la Spațiul Schengen: „PSD a stricat tot ce s-a construit în ani de muncă”

0 963

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că încă din prima lună de mandat pune problema ca România să nu mai fie monitorizată prin MCV și să adere la spațiul Schengen, afirmând însă că guvernul PSD ”a stricat tot ce s-a construit în ani și ani de muncă”.

„Aceste lucruri le-am cerut și le cer constant încă din prima lună de mandat. Știți că în ianuarie 2015 am fost la Bruxelles și am solicitat aceste lucruri. De atunci le solicit în continuare, însă eu nu sunt singur aici. Din păcate avem un guvern PSD care a stricat tot ce s-a construit în ani și ani de muncă. Dacă ar fi fost oameni serioși, dacă ar fi fost pesediștii hotărâți să lupte pentru România, eu vă garantez că la momentul acesta despre MCV nu se mai vorbea și am fi avut o șansă mare să intrăm în Schengen. Oricum eu pun problema constant, dar ca să vorbim foarte tehnic, nu în formatușl Consiliului European se discută despre Schengen, ci în formatul miniștrilor de Interne”, a declarat Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut președintelui Klaus Iohannis ca la Summitul de la Sibiu, de joi, acesta să solicite liderilor europeni aderarea României la Spațiul Schengen și ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) pentru țara noastră.


Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...