UPDATE VIDEO Summit-ul de la Sibiu se încheie cu fast – Pe scena din Piața Mare urcă Delia și Junii Sibiului – 3.000 de sibieni sunt în centru

O zi istorică pentru Sibiu, pentru România și pentru Uniunea Europeană se încheie, joi, în Piața Mare. Summit-ul european, dar și Ziua Europei sunt marcate, începând cu ora 20, în centrul orașului, printr-o sărbătoare a muzicii și a dansului.

UPDATE ora 20:20
Președintele României, Klaus Iohannis, a urcat pe scenă. Acestea le-a spus sibienilor că au făcut o impresie foarte bună în fața liderilor europeni.

UPDATE ora 20:15

Aproximativ 3.000 de sibieni s-au strâns, până la această oră, în Piața Mare. UPDATE ora 19:55
Gardurile din centrul orașului au fost îndepărtate. Sibienii încep să se adune în fața scenei din Piața Mare.

Știrea inițială

Junii Sibiului, spectacol la ora 20.00
Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” a pregătit un spectacol absolut impresionant cu această ocazie. Pe scena din Piața Mare va fi ilustrată prin joc și muzică o călătorie prin cele mai importante regiuni etnografice ale României. Conceptul propus de Silvia Macrea, managerul ansamblului și unul dintre coregrafii spectacolului din 9 mai, va derula istoria de 75 de ani a Junilor Sibiului prin intermediul fotografiilor, urmat de un tur de forță și grație prin tradițiile din Transilvania, Moldova și Muntenia. Banatul și Maramureșul vor contribui cu frumoase obiceiuri de nuntă, însuflețite de solistele Stana Stepănescu și Oana Tomoioagă. Finalul spectacolului va readuce spectatorii la Sibiu, pe Valea Târnavelor, zonă renumită pentru podgoriile întinse și vinul bun de altădată. Coregrafia spectacolului este realizată de Theodor Vasilescu și Silvia Macrea, iar conducerea muzicală stă sub bagheta maestrului Gabriel Popescu.

Super concert ACADELIA
După o călătorie și în cultura populară a României, Piața Mare va fi scena unui concert a celui mai în vogă artist român al momentului: Delia, o prezență constantă în topurile muzicale naționale. Cele 30 de videoclipuri realizate de Delia până acum depășesc 500 de milioane de vizualizări. Sibienii vor avea parte de una dintre cele mai grandioase producții muzicale realizate vreodată în România. Show-ul Acadelia este o producție tehnică excepțională, cu jocuri de lumini și umbre, efecte 3D și inclusiv confeti în formă de acadele.

acadeliaconcertdelia la sibiujunii sibiuluisummit sibiuziua europei
Comentarii (0)
Comentează