VIDEO Donald Tusk, declarație în română: „M-am îndrăgostit de Sibiu”

0 1.362

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a vorbit joi, în limba română. Acesta a spus că „pur și simplu s-a îndrăgostit de Sibiu”. 

”Aș dori să-i mulțumesc președintelui Iohannis pentru organizarea și găzduirea summitului de la Sibiu. Când ne-am întâlnit în ianuarie, în startul președinției române, am vorbit din suflet despre România pentru că am convingerea că sunteți remarcabili. Ați organizat un summit excepțional. Puteți fi mândri pentru munca depusă, la fel cum Europa este mândfră de dvs. Pur și simplu m-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dumneavoastră.

El a venit la conferința de presă organizată după summitul Consiliului European de la Sibiu cu mănușile primite de la Helmuth Duckadam.

”Iată ce am primit ieri de la Helmuth Duckadam și am primit și un sfat cum putem să ne apărăm interesele. Merci Helmuth”, a spus Tusk, în timp ce le prezenta jurnaliștilor mănușile primite de la fostul portar al echipei Steaua București, Helmuth Duckadam.

Donald Tusk s-a întâlnit, la Sibiu, cu Helmuth Duckadam după discursul în care președintele Consiliului European l-a lăudat pe fostul portar al echipei Steaua București. Helmuth Duckadam a declarat, pentru MEDIAFAX, că i-a dărut polonezului o pereche de mănuși și palincă făcută de el.

„Nu am discutat decât de fotbal, nu am discutat nimic de politică sau altceva. Discuția a decurs mai mult decat prietenească, este un om foarte onest și care din prima clipă îți face o impresie fantastică. Am discutat despre meciurile cu Barcelona, cu Liverpool, am discutat despre problemele fotbalului românesc și polonez care nu mai reușesc să ajungă la un nivel în care să aspire la vreo cupă europeană, discuții de genul asta. Ne-am învârtit în tot fotbalul european. A spus că, în Polonia, infrastructura este mult mai bună decât în România deoarece ei au organizat campionatul european alături de Ucraina, dânsul era prim-ministru și au stadioane extraordinare, dar, din păcate, echipele au bugete foarte mici. Asta îi spuneam și eu, din cauza acestor bugete, nu mai poți să faci față pe plan european cu Real Madrid, care are buget de 700 de milioane, cu bugete de cinci sau 10 milioane , nu ai cum”, a declarat, pentru MEDIAFAX, fostul portar al echipei Steaua Bu

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.