VIDEO – Jurnaliștii de la televiziunile străine despre atmosfera din Sibiu – „Liderii europeni nu au parte de așa ceva în fiecare zi”

0 2.432

Toate jurnalele de știri din toate țările europene și nu numai au redat atmosfera de la Summit-ul de la Sibiu. Fiecare gest și fiecare moment a fost analizat de sutele de jurnaliști veniți special să relateze despre eveniment.

Aceștia au fost uimiți de faptul că, la Sibiu, au avut loc mai multe momente mai puțin formale, însă asta i-a bucurat. La final, aceștia au concluzionat că România este un loc în care merită să revii.

Georg Matthes, jurnalist Deutsche Welle: „Mulţimea i-a întâmpinat ca pe nişte eroi (pe liderii UE, n.red.), au făcut o baie de mulţime în timp ce lumea scanda numele Uniunii Europene, lucru de care liderii UE nu au parte în fiecare zi”.

Jurnaliştii străini nu puteau rata cel mai neaşteptat moment al summitului de la Sibiu. Baia de mulţime făcută de liderii Uniunii Europene a atras atenţia televiziunilor străine, iar un moment inedit, care l-a avut în prim-plan pe premierul Luxemburgului, a fost surprins de Euronews.

video

Dincolo de momentele amuzante, jurnaliştii au relatat şi subiectele serioase ale summit-ului de la Sibiu.
Jurnalist CNBC: „Peste 24 de lideri s-au adunat în acest oraş medieval, Sibiu, pentru a discuta despre viitor. Asta fiindcă în această lună vor avea loc alegeri europarlamentare, lucru care va însemna că vom avea o nouă Comisie Europeană, care va avea un nou set de priorităţi.”
Darren McCafrey, jurnalist Euronews: „Această declaraţie conţine 10 angajamente importante, ce trasează agenda pentru următorii 5 ani. Ele se referă la prosperitatea economică pentru cetăţenii UE, dar şi la angajamentul de a lupta împotriva schimbărilor climatice, pentru o Europă mai verde”.
ZDF şi France 24 sunt alte televiziuni care şi-au trimis jurnaliştii la Sibiu, pentru summitul Uniunii Europene. O întâlnire care a stârnit şi interesul televiziunilor din Golful Persic.
Sursa: Digi24.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.