Ora de Sibiu
Știri in direct

Amenzi usturătoare la Sibiu – Șefii ANSVSA au găsit mizerie în magazine și depozite

1.924

Sibiul se află în top trei județe cu cele mai multe amenzi pentru mizeri în magazine și depozite. Multe nereguli s-au găsit și în Ilfov, dar și în Gorj.

În aprilie, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 10.765 de controale în unităţile din sectorul produselor alimentare de origine nonanimală şi au acordat 214 amenzi în valoare de 1.119.820 de lei.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate și prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii, informează ANSVSA.

Astfel, au fost constatate nonconformități și la Sibiu acolo unde au fost date amenzi în valoare de 134.700 de lei pentru lipsă igienă, manipulare, depozitare, etichetare, lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

Totodată, au fost neconformităţi constatate și sancționate au fost în Arad, 26.000 de lei – neanunţare începere activitate, igienă necorespunzătoare; în Botoşani, 40.000 de lei – desfăşurare activitate în spaţii neaprobate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, etichetare necorespunzătoare, depozitare necorespunzătoare; în Braşov, 8.720 lei – igienă necorespunzătoare a spaţiilor, nerespectare vecinătăţi, lipsă program autocontrol, mijloc de transport neautorizat sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, lipsă buletine de analiză la produse, unitate neînregistrată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor; în Cluj, 36.800 de lei – lipsă document de înregistrare sanitară veterinară si pentru siguranţa alimentelor, lipsă igienă, depozitare necorespunzătoare; în Constanţa, 10.000 de lei – neîntreţinerea în condiţii corespunzătoare a spaţiilor de depozitare; în Gorj, 112.000 de lei – nu se monitorizează grafic temperaturile de păstrare a materiilor prime şi a produselor finite, nu sunt asigurate suficiente recipiente igienice de precolectare a deşeurilor nealimentare, manipulare necorespunzătoare, lipsă document de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, nu se face dovada efectuării acţiunilor DDD, persoana care deserveşte unitatea nu deţine echipament de protecţie, comercializare necorespunzătoare, pereţi cu mucegai; în Ilfov, 222.700 de lei – etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare, neconcordanţă între documentele de transport, nedemonstrarea trasabilităţii produselor alimentare, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe şi se va urmări prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise. De asemenea, s-au efectuat teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...