Ministrul Educaţiei vine la Sibiu peste o săptămână

919

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, o să vină săptămâna viitoare, vineri, 24 mai, la Sibiu. Ministra va vizita Colegiul Naţional „Octavian Goga” şi va avea o întâlnire cu profesorii din mediul preuniversitar şi cel universitar.

Ministrul Ecaterina Andronescu vine la SIbiu să discute despre educaţia care ar trebui să ne unească

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, este aşteptată vineri, 24 mai, la Facultatea de Medicină şi Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Sibiu, au precizat luni, pentru Ora de Sibiu, surse oficiale. Ministrul şi-a propus să viziteze Colegiul Naţional „Octavian Goga”, după care să discute despre viziunea sa, „Educaţia ne uneşte” cu profesorii, la Facultatea de Medicină.

Ce înseamnă „Educaţia ne uneşte”?

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a lansat la finalul lunii martie, un document care descrie viziunea sa asupra învăţământului, pe care l-a numit „Educaţia ne uneşte”. „Cred că educaţia este cel mai important capitol din viaţa fiecărui om, un veritabil liant social, iar educaţia, în general, şi cu atât mai mult o educaţie a viitorului trebuie să conţină şi să implice aceste valori. Şcoala este un model integrator. În jurul şcolii adunăm părinţii, în jurul şcolii adunăm comunitatea şi, din această perspectivă, este esenţial să reclădim încrederea în şcoală. Încrederea este temelia unei construcţii durabile de şcoală destinată unei societăţi moderne”, a declarat atunci, ministrul Ecaterina Andronescu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale. Ecaterina Andronescu propune o probă de de creativitate, cunoştinţe, abilităţi, aptitudini şi atitudini, pentru Bacalaureat. De asemenea, ministrul doreşte introducerea a patru tipuri de bacalaureat: Bac T (tehnologic), Bac A1 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale de ştiinţe), Bac A2 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale socio-umaniste) şi Bac V (pentru absolvenţii programelor de studii liceale vocaţionale).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.