Sibiul printre județele codașe la emiterea ordinelor de restricție. Trei au fost cerute de instituții

270

De aproximativ patru luni polițiștii pot emite ordine de protecție. Sibiul se află printre județele în care s-au emis foarte puține astfel de ordine din partea polițiștilor, dar se află în top printre locurile în care mare parte au fost cerute de instituțiile abilitate. 

Doar un sfert dintre ordinele de protecţie emise de ei însă, au rămas valabile şi în instanţă.

De la înfiinţarea ordinelor provizorii de protecţie, adică de la sfârşitul anului trecut şi până acum, poliţiştii au emis 1327 astfel de restricţii , dintre care doar puţin peste 300 s-au transformat în ordine de protecţie propriu zise, după analiza unor judecători.

În mediul urban, poliţiştii au redactat 900 astfel de restricţii, 325 au fost confirmate de instanţă, în timp ce, din 425 de ordine provizorii emise în mediul rural, doar 159 s-au gasit a fi întemeiate în faţa judecătorilor.

Poliţiştii au intervenit cel mai des în cazuri de violenţă în familie la Bucureşti, unde au emis peste 190 de ordine provizorii. Mai multă armonie pare să existe în familiile din Sibiu: doar 8 ordine de restricţie au dat poliţiştii.

De cele mai multe ori, apelul la 112 vine direct de la victimă, un singur ordin provizoriu a fost emis la solicitarea altor rude sau prieteni, în judeţul Covasna, asta înseamnă, din păcate, fie că cei din jur nu au curaj să intervină sau pur şi simplu nu cunosc cât de gravă e situaţia în care se află victima. Ceva mai multă implicare a venit din partea instituţiilor abilitate care au cerut emiterea ordinelor provizorii iată, de 4 ori în bacău, de exemplu, de 3 ori la Arad şi tot de atatea ori la Sibiu.

În total au fost reclamate 359 de infracţiuni, cele mai multe referitoare la încălcarea ordinelor de protecţie pe care agresorii deja le aveau emise pe numele lor. Drept urmare, ca şi măsuri imediate, agresorii au fost înlăturaţi din locuinţa familiei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.