Directorul de la Radu Stanca după câștigarea premiului UNITER: „Suntem bucuroși. Mulțumim!”

Luni seară, la decernarea Premiilor UNITER, la Teatrul Național din Cluj-Napoca, au fost 11 premiați, printre care și actrița de la Teatrul Național „Radu Stanca”, Ofelia Popii. „Povestea prințesei deocheate” a TNRS a adus la Sibiu trei premii. Directorul TNRS, Constantin Chiriac, spune că este bucuros că spectacolul este apreciat și la nivel național.

Constantin Chiriac a ținut să mulțumească juriului UNITER pentru premiile acordate.

„În numele Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și al echipei de creație a spectacolului „Povestea prințesei deocheate”, regia Silviu Purcărete, țin să mulțumesc juriului UNITER pentru premiul acordat acestui eveniment cultural al țării.

Spectacolul a fost creat ca urmare a unui program pe care îl dezvoltăm de cinci ani, împreună cu partenerii noștri din Japonia, în vederea prezentării acestuia la Jocurile Culturale și Olimpice Tokyo 2020 și într-un turneu pe tot teritoriul Japoniei.

În același timp, acest spectacol va reprezenta România la Festivalul Europalia de la Bruxelles, cu trei reprezentații programate în luna decembrie a acestui an. Suntem bucuroși că recunoașterea internațională este dublată de o recunoaștere națională. Premiile UNITER sunt un prilej de bucurie pentru toată comunitatea teatrală din România și ținem să felicităm UNITER pentru eforturile cu care face posibil, an de an, acest eveniment.

Ne bucurăm că unul dintre cele 120 de spectacole din repertoriul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu a primit acest premiu și pentru toate nominalizările pentru Gala din acest an.

Din păcate, nu pot să fiu părtaș direct la acest mare eveniment și îmi exprim bucuria că acestui spectacol, care deja face parte din categoria spectacolelor de patrimoniu din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, îi este oferită această recunoaștere.

Spectacolul „Povestea prințesei decoheate” va fi prezentat și în ediția din acest an a festivalului, care va avea loc în perioada 14-23 iunie și care aduce în fața publicului 540 de evenimente, din 73 de țări, în 75 de spații de joc, pentru aproximativ 70.000 spectatori pe zi.

Vă mulțumim pentru această recunoaștere, felicităm toți câștigătorii și nominalizații acestei ediții a Galei UNITER și vă așteptăm cu drag la FITS”, spune Constantin Chiriac, director general TNRS, președinte FITS.

constantin chiriacOfelia Popiipremiile uniterteatrul national radu stanca sibiu
Comentarii (0)
Comentează