Programul muzeelor din Sibiu de Noaptea Muzeelor

0 6.731

În acest an, Noaptea Muzeelor va fi organizată în data de 18 mai în majoritatea muzeelor din țară. În Sibiu, vor fi deschise Complexul Național Muzeal ASTRA, Muzeul de Istorie Casa Altemberger și Muzeul de Artă Contemporană. De asemenea, în timpul zilei este organizată și Ziua Muzeelor, atunci când, la Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istoria Farmaciei, Muzeul Cinegetic „August von Spies” intrarea este gratuită.

MUZEUL ASTRA
În 2019, Noaptea ASTRA propune un program bogat la Complexul Național Muzeal ASTRA Sibiu. Printre punctele de atracție amintim: Caravana Noaptea Muzeelor, expoziții, spectacole de dans, muzică și varietăți. Spectacolele sunt susținute la scena de pe lacul din Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA din Dumbrava Sibiului cât și la scena de la Târgul de țară. Acestea vor fi completate cu degustări de produse tradiționale, la Târgul de țară în anul în care Sibiul a fost declarat Regiune Gastronomică Europeană.

Pe lângă evenimentele găzduite în cadrul expoziției în aer liber sibienii sunt invitați să treacă pragul expozitiior temporare găzduite de către Pavilionul Muzeal Multicultural (PaMM) și unitățile muzeale din centrul istoric al Sibiului.

Noaptea Muzeelor 2015 Muzeul ASTRA 1
FOTO arhivă

Caravana Noaptea Muzeelor are că puncte de atracție unitățile muzeale din județ aflate în cadrul instituției mai sus amintite: Centrul cultural ”Gheorghe Telea Bologa” din Nou Român și cel mai nou muzeu deschis în județ aflat la Miercurea Sibiului. VEZI AICI DETALII

NOAPTEA MUZEELOR (program de vizitare 18:00 – 24:00, acces până la orele 23:15) – vizitare gratuită la Muzeul de Istorie Casa Altemberger (Str. Mitropoliei, Nr. 2) și la Muzeul de Artă Contemporană (Str. Tribunei, Nr. 6).

La Muzeul de Istorie Casa Altemberger, publicul vizitator va avea ocazia să reîntâlnească grupul Anacronism cu momente de reconstituire istorică.

La Muzeul de Artă Contemporană, la orele 20:00 va avea loc vernisajul expoziției „Golden Age. Industrial Vibes” care vă așteaptă cu vibe-uri inspirate de amploarea dezvoltării industriale a României în „Epoca de Aur”, emise de un concept curatorial modern, axat pe recuperarea și punerea în valoare a artei considerate propagandistă, executată la comandă ori învechită. Industrial Vibes își propune să aducă în actualitate elemente ale culturii vizuale din perioada comunistă, aflate în strânsă legătură cu politicile de industrializare și formare a omului nou – erou al muncii socialiste. Dialogul vizual va fi completat de expunerea, alături de lucrări de grafică și pictură, a unor machete și proptotipuri de utilaje dezvoltate în fabricile Sibiene, dar și documente care să ateste importanța și statutul omului, ca stâlp al progresului industrial.

Noaptea Muzeelor 21
FOTO arhivă

ZIUA MUZEELOR (program de vizitare 9:00 – 17:00, accesul până la orele 16:15) – vizitare gratuită în Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istoria Farmaciei, Muzeul Cinegetic „August von Spiess”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...