politist mita

Un polițist sibian a refuzat o mită de 700 de lei oferită de un șofer care se alesese cu dosar penal. A denunțat totul colegilor săi, iar acum șoferul a fost arestat. Șoferul încălcase grav regulile rutiere, dar polițistul, cu gradul de agent de poliție, a dezvăluit motivele pentru care a refuzat mita. 

CITEȘTE AICI CE AU SPUS PROCURORII DESPRE DAREA DE MITĂ 

La data de 11 mai a.c., în jurul orei 01,00, bărbatul a condus un autoturism pe DJ 141A, iar la intrarea în localitatea Șeica Mare a pierdut controlul direcției și s-a oprit în șanțul din dreapta drumului, evenimentul soldându-se doar cu pagube materiale.

În urma testării alcoolscopice a șoferului, polițiștii au determinat și cauza principală a producerii evenimentului, conducerea sub influența alcoolului, bărbatul având o concentrație de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cu această ocazie, s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal, bărbatul oferindu-i polițistului suma de 700 de lei pentru a renunța la cercetări.

WhatsApp Image 2019 05 15 at 09.29.42

Polițistul, agent în cadrul Secției 5 Poliție Rurală Axente Sever, a refuzat primirea banilor și a sesizat Serviciul Județean Anticorupție Sibiu în vederea aplicării măsurilor legale. Acesta a declarat că nici nu s-a gândit o secundă măcar să ia banii. „Pentru că mă respect, pentru că respect uniforma pe care o port, pentru că prețuiesc onoarea mai mult decât orice sumă de bani!”, a spus agentul de poliție Colin Pavel.

La data de 14 mai a.c., ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au organizat și realizat, prinderea în flagrant a bărbatului, în timp ce oferea banii, cu titlu de mită.
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea pentru 24 de ore a persoanei în cauză, la data de 15 mai urmând a fi prezentată Tribunalului Sibiu cu propunere de aplicare a unei măsuri preventive.
Cercetările continuă la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu și vizează săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns