kovesi

Judecătorul care a respins controlul judiciar în dosarul Laurei Codruța Kovesi arată în motivarea deciziei că procurorul Adina Florea nu a îndeplinit condițiile necesare începerii urmăririi penale împotriva fostei șefe DNA.

Reamintim că Secția specială de investigare a magistraților (SIIJ) a deschis un dosar penal în cazul extrădării din Indonezia a lui Nicolae Popa (fostul șef al FNI). Procurorul de caz, Adina Florea, o acuză pe Kovesi de luare de mită și abuz în serviciu.

Fragmentul relevant din motivarea judecătorului de la Curtea Supremă care a revocat controlul judiciar asupra lui Kovesi:

În evaluarea prezentei plângeri, Judecătorului de drepturi şi libertăţi reține neîndeplinirea condiţiilor necesare începerii urmăririi penale în personam și punerii în miscare a acțiunii penale (lipsa de claritate a acuzațiilor aspect ce echivalează cu inexistența notificării oficiale, existența unui caz de stingere sau împiedicare a exercitării acțiuniipenale, lipsa probelor), nemotivarea ordonanţei prin care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, impunerea altor obligaţii decât cele expres şi limitativ prevăzute de lege. Toate aceste vicii se subsumează unor condiții de legalitate care, odată dovedite, fac inutilă analiza elementelor ce țin de temeinicie.

Sursa: g4media.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns