Scrisoare către indeciși: Credeți în voi!

0 434

Dragi indeciși, vă înțeleg. Eu sunt un membru al filialei USR Sibiu, îmi dau seama că suntem în plină campanie electorală, dar să știți că nu mi-e ușor să mă comport ca un membru de partid. E complicat, fiind alegeri europarlamentare, să enumăr motive, amenințări sau promisiuni vouă, mie, oricui. Așa că simt nevoia să dau la o parte primul strat și să vă povestesc ce văd în al doilea strat.

USR-ul și PLUS-ul sunt acele partide născute din nevoie, după toate câte s-au întâmplat deja în politica românească. Poate de asta misiunea celor două partide este cea mai complexă în acest moment, pentru că se confruntă cu o realitate deformată. Ele trebuie să fie la înălțimea nevoilor generale ale unui stat de drept democratic, a celor specifice românești și, mai ales, a nevoilor voastre, a nevoilor indecișilor, pentru că sunteți cei mai mulți și de voi e cea mai mare nevoie acum. În campanie, eu nu știu de ce ne-am bate cu PSD-ul sau PNL-ul pe fâșiile lor de populație consacrate și fidelizate de decenii. Consider că acei oameni au decis deja cu ce fel de politică rezonează și e dreptul lor să creadă că nu sunt mințiți, că nu sunt folosiți de aleșii lor. Să-i jignesc, sau să-i acuz mi se pare absolut neproductiv.

Eu vreau să mă adresez vouă, celor care nu v-ați putut decide încă de partea cui să fiți. Și doar vouă vă pot spune că vă înțeleg. Nu e simplu să iei decizii când nu mai crezi în soluții. Dar am o veste bună: ați putea fi de partea voastră. Poate nu credeți în politicieni în general, dar speranța mea e că puteți crede în voi, în felul vostru de a gândi, în capacitatea proprie de a discerne. Profitați de transparența și disponibilitatea Alianței USR PLUS, a filialelor, membrilor, oamenilor care, la fel ca mine, își doresc să ajungă la voi și, la fel ca mine, se află în tabloul politicii actuale mai mult din spirit civic. Informați-vă, îndrăzniți, fiți curioși și veți avea plăcuta surpriză de a descoperi oamenii care s-au unit pentru că încă mai cred în ei și în noi toți.

Vă mulțumesc!

Camelia

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.