Liviu Dragnea anunță de la Poiana Sibiului un program de sprijin al oieritului

0 2.472

Presedintele PSd Liviu Dragnea s-a aflat azi la Poiana Sibiului, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, unde cei doi au participat la o filmare pentru TVR și au discutat cu reprezentanți crescătorilor de oi. Potrivit postării de pe pagina sa de Facebook, PSD și-a propus modificarea legislației pentru zilieri și un diverse măsuri pentru sprijinirea oieritului. Liviu Dragnea s-a ocupat de grătar și a învățat să facă bulz.alături de gazedele sale din Poiana Sibiului.

liviu dragnea poiana sibiului
Liviu Dragnea și Petre Daea la un grătar în Poiana SIbiului – Foto Facebook
liviu dragnea bulz
Președintele PSD învățat să facă bulz – Foto Facebook

„Sâmbăta aceasta am petrecut-o alături de oierii din Poiana Sibiului. Oameni de toată isprava. Alături de familiile lor, soții, copii și nepoți am povestit despre tradiția de sute de ani pe care ei o duc cu încăpățânare mai departe. M-am bucurat enorm să văd că tinerii își doresc să preia de la părinți aceasta muncă cu toate sacrificiile pe care le implică. Și în ciuda tuturor greutăților sunt determinați să meargă înainte.

Alături de Petre Daea, le-am ascultat problemele și am pus pe hârtie un program pe termen scurt și mediu în așa fel încât oieritul în România să revină la ce era odată. Am făcut o serie de pași importanți cu programul pentru lână, cu înființarea Casei de Comerț și subvențiile acordate. A venit însă momentul să trecem la nivelul următor. Așa că ne-am propus ca în perioada următoare să mai aducem modificări în privința legislației pentru zilieri, pentru a încuraja forța de muncă, să acordăm o subvenție pentru mieluțe pentru creșterea efectivelor și acordarea unei subvenții de 2 lei pe kilogramul de lâna dar și înființarea mai multor spălătorii de lână. De asemenea vrem ca prin Casa Română de Comerț să dezvoltăm centre de preluare, centre de prelucrare, centre de îngrașare, flota de vase pentru transport extern de animale și nu în ultimul rând magazine.

Toate aceste măsuri și multe altele vor ajuta alături de programele pentru legumicultură să dezvoltăm și mai mult România. Vreau sa le mulțumesc acestor români minunați pentru că ne-au primit în casa lor, la masa lor, în familia lor și ne-au ajutat să înțelegem și mai bine ce nevoi au. Le-am promis că vom reveni ca să vedem rezultatele măsurilor pe care le-am gândit împreună. România merita mai mult, acești români gospodari merită mai mult!” a scris Liviu Dragnea pe Facebook.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...