fbpx

VIDEO FOTO „Dragnea, ţi-a plăcut la Moldova? Hai şi la Sibiu!” – Protest anti-PSD

745

Peste o sută de sibieni au protestat sâmbătă la prânz, în faţa sediului PSD, împotriva guvernanţilor, în special împotriva ministrului Culturii, Valer Daniel Breaz, care era aşteptat la sediul filailei locale la ora 13.30, însă va susţine conferinţa de presă în Muzeul în aer liber din Pădurea Dumbrava. Unul dintre protestari a afişat o „învitaţie” către liderul PSD, Liviu Dragnea. foto protest anti psd sambata 18 mai 2019

Protest pentru cultură în fosta Capitală Culturală Europeană protest psd sb4

Cei peste o sutp de protestari au afişat mesaje de susţinere a culturii, prin care cer o finanţare mai bună a acestui domeniu. „Cultura! Duşmanul de moarte al actualilor guvernanţi”, „Aţi omorât cultura. -30 %”, „Dragnea, ţi-a plăcut la Moldova? Hai şi la SIbiu!”, sunt doar câteva dintre mesajele afişate sâmbătă, la protestul de la Sibiu.

De ce sunt nemulţumiţi protestarii? protest psd sb1 protest psd sb2

Cei din comunitatea VăVedem au afişat următorul mesaj pe pagina lor de Facebook: „Regimul PSD se manifestă nu ca un guvern – ci ca o forţă de ocupaţie. E represiv cu propriul popor – şi se străduieşte prin toate mijloacele să-i reprime spiritul liber & critic. Inclusiv prin malformarea educaţiei & culturii acelui popor. Ştim deja cât de distructivi sunt miniştrii PSD ai educaţiei. Nici miniştrii culturii nu sunt mai prejos: Daniel Breaz a decis, printre altele, tăierea cu 30% a bugetului Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Ceea ce înseamnă că o mare parte din cultura vie românească este sabotată. Sute de proiecte culturale sunt sistate; mii de artişti sunt în imposibilitate de a-şi face munca. Regimul PSD reprimă aşadar deopotrivă libertăţile & cultura. Sâmbătă, 18 mai, protestul nostru de la prânz e alături de aceşti artişti. Cerem regimului PSD să revină asupra deciziei aberante – şi să lase cultura liberă. Când i s-a cerut să taie fondurile de la cultură pentru a fi folosite în război, Churchill a răspuns: „Şi atunci pentru ce ne mai luptăm?!”. Şi a lăsat fondurile pentru cultură neatinse. Fiindcă el ştia că, atunci cînd cultura moare, ţara e deja moartă. Sâmbătă, 18 mai, la protestul de la prânz, pancartele & mesajele noastre vor cere regimului PSD să nu asasineze cultura română vie.”

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.