Ping – pong între primarul Sibiului și Trif de la PSD – Ministrul are o nouă replică

0 256

Declarațiile contradictorii între primarul Sibiului Astrid Fodor și președintele PSD Sibiu Bogdan Trif au început când primarul a fost declarat incompatibil de către ANI: Trif i-a cerut demisia, Fodor a spus că își duce mandatul la capăt. Trif apoi a făcut comentarii despre felul în are sunt cheltuiți banii Sibiului, Fodor i-a explicat pe cifre cum sunt împărțiți, iar acum Bogdan Trif revine. 

”Am luat act de ultimele declarații ale doamnei primar Fodor și am fost surprins să constat că, în loc să-și anunțe demisia în urma deciziei definitive și irevocabile prin care a fost declarată incompatibilă, reprezentanta FDGR afirmă cu subiect și predicat că Președintele PSD Sibiu nu ar avea voie să facă declarații critice la adresa Primăriei Sibiu.
Îi aduc aminte doamnei Fodor că în Sibiu au murit oameni la Revoluție tocmai pentru ca noi să ne bucurăm de libertatea de a ne exprima părerile, mai ales când acestea sunt susținute și de fapte.

Am spus că Primăria Sibiu nu alocă o sumă suficientă pentru cel mai reprezentativ festival de teatru din România, care se desfășoară an de an la Sibiu: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS). Este nevoie ca în fiecare an Ministerul Culturii să mărească sumele alocate pentru a veni în completarea bugetului, iar festivalul să se desfășoare în bune condiții. Având în vedere că, an de an, Primăria Sibiu are un buget imens și an de an rămâne cu un excedent bugetar din cauza lipsei de proiecte implementate, îi solicit doamnei primar să aloce acestui festival o sumă suficientă pentru că, prin intermediul acestei manifestări culturale, Sibiul devine cunoscut în întreaga lume.
Cât despre faptul că majoritatea așa zișilor lideri care protestează în fața sediului PSD Sibiu au legături și interese politice dar și economice cu administrația locală din Sibiu, nu cred că este un secret pentru nimeni. În fața sediului PSD vine aproape zilnic, împreună cu câțiva enoriași, prim-preotul Bisericii Evanghelice din Sibiu, instituție care este principala beneficiară a retrocedărilor de imobile din Sibiu, retrocedări la care Primăria Sibiu, condusă de un reprezentant al Forumului, nu și-a apărat corect șansele, neepuizând toate căile de atac în instanță.
Tot în fața sediului PSD Sibiu vin periodic membrii PNL și USR, însoțiți de studenta de la Moscova, Turcan Raluca, și Barna Dan.

În fața sediului este prezent zi de zi și un membru marcant al PNL, fost prefect pe vremea PDL-ului, care acum a fost ”uns” director la Spitalul de Pneumoftiziologie, aflat în subordinea Consiliului județean, și care beneficiază de un salariu de aproape 17.000 de lei lunar.
Tot în fața sediului avem zilnic oameni care fac parte sau conduc ONG-uri sau societăți care, în urma unor proceduri, au câștigat realizarea unor lucrări de documentație sau evenimente finanțate de Primărie sau Consiliul Județean Sibiu.

Efortul lor de a fi zi de zi în fața sediului nostru este un semn bun pentru PSD Sibiu. Înseamnă că le este frică de PSD Sibiu, singurul partid care s-a reformat și are în fruntea organizației județene și a organizațiilor municipale oameni tineri și competenți.

Referitor la afirmația doamnei Primar de a-mi vedea de Turism, vreau să îi răspund cu un citat al președintelui celei mai mari Federații a Hotelierilor din România: ”Lucrurile merg bine în Turism, iar fiscalitatea în acest sector în ultimii doi ani a ajuns să fie cea mai mică din Uniunea Europeană, spre deosebire de celelalte perioade, când era cea mai mare din Europa. În perioada PSD, cota de TVA este de 5%, spre deosebire de perioada PDL/PNL, când valoarea TVA era de 24%.”

Voucherele de vacanță vor fi acordate și în anii viitori, iar de anul trecut, turiștii români au asigurate în proporție de sută la sută pachetele turistice achiziționate.
Datele INS-ului au arătat că în primul trimestru al anului 2019 avem o creștere cu 6% a numărului de turiști, față de perioada similară a anului trecut.

Referitor la administrarea Sibiului, o invit pe doamna primar să iasă din birou, pentru a putea constata că Sibiul este un oraș sufocat, lipsit de locuri de parcare, cu străzi încă pline de gropi. La ora actuală, orașul este blocat de funcționarii din Primăria Sibiu care știu să pună doar piedici dezvoltatorilor. În orașul Sibiu, pe perioada mandatelor dumneavoastră, doamna primar, nu a fost implementat niciun proiect major care să dezvolte Sibiul, astfel încât să ținem pasul cu celelalte orașe vecine care se dezvoltă într-un ritm accelerat.
Doamna primar, ați spus că aceste declarații ale mele aduc deservicii Sibiului. Total fals! Deservicii aduceți dumneavoastră prin faptul că, deși aveți o sentință definitivă de incompatibilitate, nu vă dați demisia de onoare. Deservicii de imagine aduce și reprezentantul dumneavoastră, Klaus Werner Iohannis, care, deși a pierdut în instanță două case, fiind declarat cumpărător de rea-credință, refuză să dea înapoi banii obținuți din chiriile pe spațiile pierdute în instanță.

Vă solicităm din nou demisia în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care ați fost declarată incompatibilă!” este declarația lui Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu și Minsitrul Turismului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.