Ora de Sibiu
Știri in direct

Tren special de la Sibiu la Blaj pentru vizita Papei în România

293

În perioada desfăşurării călătoriei apostolice a Papei Francisc în România, CFR Călători informează că are în circulaţie capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilităţii cetăţenilor.

Se va asigura circulaţia trenurilor special comandate, urmare solicitărilor venite de la Arhiepiscopii, Episcopii şi a Operatorului Naţional de Transport Feroviar din Ungaria – MAV, pentru transportul grupurilor mari de pelerini pe următoarele rute:

 • Timişoara – Braşov – Miercurea Ciuc;
 • Oradea – Cluj Napoca – Miercurea Ciuc;
 • Dej Călători – Cluj Napoca – Blaj şi retur;
 • Cluj Napoca – Blaj şi retur.

Se va suplimenta cu vagoane capacitatea de transport a trenurilor aflate în circulaţie spre /dinspre Bucureşti – 31 mai, Iaşi şi Miercurea Ciuc – 1 iunie şi Blaj – 2 iunie.

Se vor introduce în circulaţie trenuri suplimentare de rang Regio pe următoarele rute, ce vor deservi localităţile Miercurea Ciuc şi Iaşi în data de 1 iunie şi Blaj în data de 2 iunie:

 • Braşov – Miercurea Ciuc şi retur;
 • Târgu Mureş – Gheorghieni – Miercurea Ciuc şi retur;
 • Ghimeş – Miercurea Ciuc şi retur; Adjud – Roman – Paşcani – Iaşi şi retur;
 • Vaslui – Iaşi şi retur; Braşov – Blaj şi retur;
 • Sibiu – Blaj şi retur;
 • Teiuş – Blaj şi retur.

Biletele au fost puse în vânzare din 15 mai – Ele pot fi cumpărate și online
În zilele evenimentelor, pentru asigurarea unui transport în condiţii optime, toate aceste trenuri suplimentare vor avea regim de rezervare obligatorie a locurilor, iar legitimaţiile de călătorie vor putea fi cumpărate şi online.

CFR Călători a menţinut permanent legătura cu Arhiepiscopiile, Episcopiile zonale şi autorităţile locale în vederea organizării traficului.

Pentru gestionarea fluxurilor de pelerini, biletele la trenurile suplimentare au fost puse în vânzare începând din data de 15 mai, eşalonat, iar prioritate au grupurile organizate de către Arhiepiscopii şi Episcopii sau autorităţi locale.

Cei interesaţi pot consulta programul de circulaţie detaliat (trenurile din graficul obişnuit de circulaţie, trenuri suplimentare, trenuri special comandate) şi reactualizat.

Pentru evitarea supra-aglomerării din perioada 31 mai – 2 iunie 2019, CFR Călători roagă pe toţi pasagerii:

 • să îşi programeze din timp călătoria către zonele de desfăşurare a manifestărilor;
 • să folosească toate trenurile puse la dispoziţie de CFR Călători;
 • să îşi cumpere cu anticipaţie legitimaţiile de călători, utilizând toate canalele de distribuţie: online, casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj, automate de vânzare bilete din gări.

RECOMANDĂM cumpărarea legitimaţiilor de călătorie cu ANTICIPAŢIE şi ONLINE de pe site-ul www.cfrcalatori.ro şi de la automatele de vânzare bilete din staţiile de cale ferată, pentru a preîntâmpina aglomeraţia de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR.

Indiferent de canalul de distribuţie ales pentru cumpărare, CFR Călători oferă reduceri importante. De exemplu, la cumpărarea cu anticipaţie reducerea este de peste 10%, la biletul dus-întors reducerea este de 10%. Pentru biletele cumpărate online se acordă o reducere suplimentară de 5%. Reducerile sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/ Oferte.

Pentru informaţii actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugaţi să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 sau să se adreseze personalului din staţii.

CFR Călători va reveni cu informări pe acest subiect.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...