Cum afli la ce secție de votare ai fost repartizat pentru alegerile europene și referendum

0 316

Alegerile pentru membrii României în Parlamentul European, cât și votul pentru referendumul național convocat de președintele Iohannis au început duminică dimineață, la ora 07:00. Dacă încă nu ai fost să votezi pentru că nu ști la ce secție ai fost repartizat, mai jos găsești toate informațiile.

Românii pot vota, de principiu, la orice secție de votare dacă se întâmplă să nu fie în localitatea în care își au domiciliul. În cazul în care se află în localitatea de domiciliu, românii pot vota doar la secția de votare la care sunt arondați.

Cetățenii sunt distribuiți pe listele electorale permanente ale secțiilor de vot în funcție de domiciliul din actul de identitate. În cazul în care nu ști exact la ce secție de votare ești arondat, poți accesa online Registrul Electoral. Acolo trebuie introdus codul numeric personal și numele de familie, apoi portalul va afișa care este secția de votare la care trebuie să te prezinți în cazul în care te duci la vot duminică.

Astfel, fiecare persoană este repartizată unei secții de votare din raza domiciliului său și acolo trebuie să voteze dacă este acasă. Doar în cazul în care te afli în altă localitate poți vota pe listele suplimentare.

Sursa: avocatnet.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...