Iohannis le cere autorităților să găsească soluții pentru ca toți românii să voteze

0 162

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj tuturor românilor care stau la cozi prin care le cere să voteze. Acesta îi roagă să nu-și piardă răbdarea și să nu renunțe la acest drept. Șeful statului a solicitat autorităților soluții pentru ca toți românii să poată vota duminică.

„Dragi români, oriunde ați vota, în orice oraș al lumii sau în orice sat din România, nimeni nu vă poate bloca dreptul la vot! Vă rog, nu vă pierdeți răbdarea, nu renunțați la votul dumneavoastră din cauza unui guvern incompetent, care vă obligă să stați la cozi uriașe pentru a vă exercita un drept constituțional. Vă mulțumesc pentru că vreți să faceți o Românie mai bună! Solicit autorităților responsabile cu organizarea scrutinului electoral să găsească de urgență soluțiile astfel încât toți românii să poată vota astăzi!, a scris, pe Facebook, Klaus Iohannis.

Atât Alianța USR-PLUS, cât și PMP au cerut prelungirea programului de vot pentru ca toți cetățenii din Diaspora să poată vota.

La mai multe secții de votare din străinătate, precum cele din Roma, Londra, Dublin, Roma sau Offenbach s-au format cozi, sute de români așteptând să-și exercite dreptul la vot. Cozi s-au format și în fața secțiilor de votare din Bruxelles, Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin și Regensburg, românii declarându-se nemulțumiți, pe rețelele de socializare, că așteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităților române.

La Stuttgart, unele persoane așteaptă și de 4 ore ca să voteze, polițiștii venind la fața locului. Românii au scandat minute bune „Hoții, hoții”, iar la Valencia, o coadă uriașă s-a format la singura secție de votare amenajată în oraș, românii așteptând în medie 4 ore.

MAE susține că toate secțiile de votare din străinătate sunt operaționale și funcționează normal.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.