Prefectul Sibiului: S-au deschis toate secţiile de vot fără probleme

0 141

Votul pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendum a început duminică dimineaţa, la ora 07,00, în toate secţiile din judeţul Sibiu, a precizat prefectul Adela Muntean. Această informaţie a fost confirmată şi de către preşedintele Biroulului Electoral Judeţean Sibiu.

1.865 ştampile cu menţiunea „Votat” există în judeţ

Instituția Prefectului – Județul Sibiu a distribuit, de vineri, buletinele de vot și celelalte materiale necesare votării, în vederea desfășurării alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European și pentru Referendumul național de duminică. Cele 418.408 buletine de vot pentru Parlamentul European, 418.408 buletine de vot pentru Referendum – întrebarea 1 și 418.408 buletine de vot pentru Referendum – întrebarea 2 au fost distribuite conform graficului aprobat prin Ordinul Prefectului nr. 199/15.05.2019. Împreună cu buletinele de vot, au fost repartizate și cele 1.865 de ștampile cu mențiunea „Votat”, cele 380.069 timbre autocolante și cele 373 de ștampile de control al secțiilor de votare. Buletinele de vot și materialele necesare votării s-au depus la sediul primăriilor, sub pază, în ziua de vineri și s-au preluat, de către președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare, în vederea transportării acestora la secțiile de votare, sâmbătă, începând cu ora 15,00. Excepție face municipiul Sibiu, unde predarea și preluarea s-a făcut  sâmbătă.

699 sibieni au cerut urna mobilă

„A început procesul de votare, toate secțiile au fost predate presedintiilor de către structurile MAI, nu sunt probleme in județ. Cereri pt urna mobilă in județ sunt in total 699”, a explicat prefectul sibian.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.