fbpx

EXCLUSIV: Cele mai bune scoruri ale PNL și USR PLUS în județul Sibiu – Unde a câștigat PSD

0 2.311

Ora de Sibiu vă prezintă rezultatele finale ale alegerilor de duminică, pentru Parlamentul European, pe județul Sibiu, potrivit numărătorii efectuate chiar de câştigători, de către liberali. Vă prezentăm analiza rezultatelor electorale din judeţ, arătând unde liberalii, useriştii şi social-democraţii au reuşit scoruri maxime. Ordinea partidelor pe județul Sibiu este simplă: PNL, Alianţa 2020 USR PLUS şi PSD.

 

Liberalii, marii învingători de la Sibiu cu ajutorul lui Klaus Iohannis şi al FDGR

PNL este mare învingător în județul Sibiu, un judeţ care rămâne fieful electoral al liberalilor şi al președintelui Klaus Iohannis. Marele învins este şi în acest an PSD-ul la Sibiu, care a reuşit să câştige alegerile doar într-o singură localitate, la Hoghilag. Alianţa 2020 USR PLUS nu a reuşit să se clasele pe locul întâi în nicio localitate importantă din județul Sibiu, dar se poate lăuda cu performanţa de a fi pe locul doi, cu un scor dublu faţă de alegerile precedente.

Municipiul Sibiu: PNL – 41,19%; Alianţa 2020 USR PLUS – 33,61%; PSD – 9,75%

În municipiul Sibiu, locul cu cei mai mulţi votanţi, atât sibieni, cât şi turişti, este dominat clar de liberali. PNL a reuşit să ia de patru ori mai multe voturi decât PSD în municipiul Sibiu.

Municipiul Mediaş: PNL – 47,75%; Alianţa 2020 USR PLUS –  22,05%; PSD – 10,95%

În Mediaş, PNL-ul stă mai bine decât la Sibiu, asta şi datorită faptului că acest municipiul este condus de un primar liberal. Şi PSD-ul a reuşit un scor mai bun la Mediaş, cunoscut fiind faptul că zona de nord a judeţului Sibiu, este una în care şi social-democraţii au fost foarte activi şi vocali în spațiul public şi mass-media în ultimii ani. USR-ul a întrecut PSD-ul la Mediaş, dar are un scor cu zece procente mai mic faţă de municipiul reşedinţă de judeţ. Asta se explică şi prin faptul că liderul naţional al USR, Dan Barna, deputat de Sibiu a fost mult mai prezent la acțiunile din Sibiu, nu la Mediaş.

Șelimbăr – locul unde USR s-a apropiat cel mai mult de PNL

Comuna învecinată cu Sibiul, Șelimbărul, este locul unde cei de la USR au reuşit să ia cel mai mare scor din judeţ, apropiindu-se cel mai tare de liberali. La Șelimbăr, PNL a luat 41,12%, Alianţa 2020 USR PLUS – 38,37%, PSD – 6,54%.

Județul Sibiu: PNL – 48,3%, Alianţa 2020 USR PLUS – 25,04%, PSD – 11,03%

În județul Sibiu, liberalii au reuşit cel mai mare scor din România, de aproape 50 la sută.

PNL a luat cel mai bun scor la Gura Râului: 73,54%

Campioni al voturilor pentru PNL sunt cei din Gura Râului. Aici scorul este așa: PNL – 73,54%, Alianţa 2020 USR PLUS – 11,27%, PSD – 6,74%.

PSD a câştigat alegerile la Hoghilag

Social-democraţii se mândresc că au reuşit să câştige alegerile la Hoghilag. Aici situaţia stă așa: PSD – 42,19%, PNL – 39,13%, Alianţa 2020 USR PLUS – 5,9%.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.