Cod galben de furtuni și vijelii la Sibiu mai multe zile

1.386

Doar câteva zile mai sunt până când, teoretic, vara ar trebui să își intre în drepturi. Totuși, până pe 1 iunie va ploua, iar în unele zone vor fi furtuni, vijelii și nu este exclusă nici grindina.

Sibiul intră sub cod galben de furtuni și vijelii începând de marți, 28 mai, de la ora 14.00. Până miercuri, 29 mai, la ora 02.00, meteorologii spun că în mai multe zone din județ cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, Transilvania, nordul Munteniei, precum și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, anunță meteorologii.

Totodată, până pe 1 iunie, la ora 10, este așteptat ca instabilitatea atmosferică să fie accentuată îndeosebi în regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în sudul, centrul, estul și nordul teritoriului. Din 29 mai, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.