Film despre viața în condiții extreme în Groenlanda la Astra Film Cinema

0 188

Profesor în Groenlanda, filmul de joi, de la ora 19:00, de la Astra Film Cinema, spune povestea lui Anders, un tânăr profesor danez care caută aventura și modul de viață tradiţional într-un sat înghețat din sudul Groenlandei.

Filmul urmărește relația care se dezvoltă în primul an între profesor și elevi, dar mai ales relația dintre el și localnici, o comunitate de vânători și pescari din tată în fiu, pentru care deprinderea mânuirii ustensilelor de vânătoare și a săniilor trase de câini sunt prioritare cursurilor de la școală. Copiii sunt fie plini de energie și imposibil de ținut sub control, fie complet absenți din sala de clasă. Treptat, profesorul devine interesat de activitățile localnicilor, de mitologia vânatorii și de arta supraviețuirii la temperaturi scăzute.

Cu imagini intime cu fețele arse de soare și de frig ale protagoniștilor, cu peisaje pitorești și înghețate, dar mai ales cu poveștile redate cu delicatețe ale localnicilor care portretizează modul de viață și supraviețuire dintr-un sat din Groenlanda – de unde unii dintre ei nu au ieșit niciodată – filmul Profesor în Groenlanda se situează la granița dintre documentar și ficțiune și va fi proiectat joi, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

Profesor în Groenlanda, regia Samuel Collardey, Franța, 2018, 94 min.

Prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). Rezervări la tel: 0269.202.430

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...