Iohannis vrea o comisie mixtă care să se ocupe de alegeri: „Nu am încredere în Guvern”

358

Președintele Klaus Iohannis, a declarat, într-o conferință de presă, miercuri, că, pentru a găsi soluții urgente ca la alegerile viitoare să nu mai existe probleme la secțiile de votare, a decis să organizeze o comisie mixtă.

Iohannis spune că au existat probleme grave în organizarea acestor două tururi de scrutin, motiv pentru care până la alegerile prezidențiale din toamnă situația trebuie să se rezolve.

„Nu trebuie să trecem cu vederea problemele grave care au apărut în timpul votării. Probleme grave în organizarea acestor două tururi de scrutin, am avut referendum și europarlamentare. Am avut probleme și în țară. Foarte mulți români s-au arătat revoltați. Unii au reclamat că au fost puține ștampile, alții că au fost puține cabine. Se vede că întreaga organizare a fost gâdită penru inhibarea votului, nu pentru încurajarea votului. E ce am spus că PSD se pregătește să boicoteze refrendumul. Dar probleme au fost la secții de votare din străinătate. Am văzut cu toții imaginile cu mii de români stând la cozile interminabile. Oameni care au mers dimineața la vot și au ajuns să voteze seara, alții care nu au apucat să voteze. Problemele trebuie rezolvate urgent pentru că vine următorul tur de scrutin”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Președintele spune că tocmai pentru a găsi soluții urgente a decis să organizeze o comisie mixtă.

„Și pentru că nu am încredere de guvern, voi înființa o comisie mixtă care începe să lucreze. Voi invita pe toți cei cu atribuții. Rolul este să vină cu soluții pentru autoritățile care vin cu reglementări, AEP, Guvern”, a spus Iohannis.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.