Rezultate Referendum – Aproape șase milioane de români au votat „Da” la ambele întrebări

0 286

Conform datelor oferite de Biroul Electoral Central, la referendumul pe teme de justiţie, aproape șase milioane de alegători au votat „Da” pentru întrebările de pe buletinele de vot.

Potrivit datelor BEC, la referendumul pe teme de justiţie, din 7.229.939 de participanţi, 5.864.980 de răspunsuri au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie.
De asemenea, la întrebarea privind interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, 5.745740 de răspunsuri au fost favorabile.
Numărul voturilor exprimate cu „Nu” pentru prima întrebare este de 988.295, în timp ce pentru a doua întrebare este de 943.291. Numărul participanţilor care au votat în cadrul referendumului pentru prima întrebare este de 7.229.939 votanţi, iar pentru a doua 7.059.237.
La prima întrebare au fost 376.664 de voturi nule, iar la cea de-a doua, 370.206.
La referendumul de duminică, cetăţenii au fost chemaţi să se pronunţe prin „Da” sau „Nu” cu privire la întrebările: 1. ”Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” 2. ”Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”
Acestea sunt datele provizorii privind referendumul pe temele din justiție, privind interzicerea aministiei și a grațierii pentru infracțiuni de corupție, dar și pentru interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, furnizate de BEC în cursul zilei marți.
Rezultatele finale, potrivit reprezentanților BEC, vor fi furnizate spre sfârșitul săptămânii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.