Curtea de Conturi în control la Primăria Sibiu – Toate neregulile au fost remediate

1.066

Curtea de conturi a realizat un audit financiar asupra contului de execuție bugetară pe anul 2018 la Primăria Sibiu. S-a constatat că Primăria a plătit sume de bani în mod nejustificat sau cei care ar fi trebuit sa recupereze sume de bani au ”uitat” să o facă. Așa că în urma controlului Primăria a recuperat aproape 2,8 milioane de lei.

Astfel, nu s-au stabilit, urmărit spre încasare dividente datorate de SC Tursib pentru perioada 2015-2017 în valoare de 2.541.269,91 lei. În urma auditului curtea de conturi a cerut Tursib să vireze sumele datorate, iar acestea au intrat apoi în conturile Primăriei.

Primăria a plătit nejustificat către SC Comtram SA sume reprezentând întreținere și reparații străzi, dar suma virată a fost mai mare decât cea cuprinsă în contract, adică 128.450 de lei. La această sumă se adaugă beneficii nerealizate în valoare de 132.303 lei. Primăria a recuperat astfel suma totală de 132.303 lei.

Plăți nejustificate s-au făcut și către SC Euras SRL. în valoare de 67.826 de lei. Firma nu a realizat lucrările pentru care a fost contractată, dar a încasat și 3.778 beneficii necalculate. În urma auditului s-au recuperat 32.911 lei, urmând ca pentru diferența de bani să fie realiate lucrări în beneficiul Primăriei sibiu.

Primăria, prin Serviciul Public Management Salubrizare și Protecția Mediului a efectuat plăți nedatorate reprezentând chiria pentru recipiente pentru depozitarea materialului antiderapant. În timpul auditului a fost recuperată integral suma, adică 76.355 reprezentând chiria și 7,762 reprezentând beneficii nerealizate.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.