Doi prichindei au pus pe jar poliția din Sibiu – Au fugit de la școală și s-au plimbat cu autobuzul prin oraș

2.762

Doi copii de numai șase ani au reușit să pună poliția din Sibiu în alertă. Aceștia au fugit de la școală și, fiind de negăsit, autoritățile s-au pus rapid în mișcare. Prichindeii au fost găsiți într-un autobuz.

Alarma s-a dat în jurul orei 09.00. Cei doi învață la Școala 15, au șase ani și sunt în clasa pregătitoare.

„În dimineața zilei de 30 mai a.c., în jurul orei 09,00, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu a fost sesizat cu privire la faptul că doi minori, în vârstă de 6 ani, elevi în clasa pregătitoare, au fugit din curtea unei unități de învățământ din municipiul Sibiu”, spune Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Sesizarea a fost făcută de către unul dintre cadrele didactice ale unității.

În urma alertei primite, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, de Ordine și Siguranță Publică, precum și polițiștii rutieri s-au deplasat de urgență în teren, desfășurând activități specifice de căutare a celor doi copii.

În jurul orei 14,30, în urma unei sesizări primite telefonic în Dispeceratul I.P.J. Sibiu, prin care o femeie semnala că doi copii de vârstă fragedă se află într-un autobuz nesupravegheați, polițiștii sibieni au reușit depistarea copiilor într-un mijoc de transport în comun, pe Calea Șurii Mari din municipiul Sibiu.

Micuții le-au spus oamenilor legii că toată ziua s-au plimbat prin oraș cu autobuzul. Amândoi au fost duși la secție, acolo unde, cel mai vorbăreț  a menționat că el „este băiat mare și nu înțelege ce de toată lumea se agită”. În plus, acesta a spus că îi plac mult scaunele de la poliție „fiindcă se rotesc”, conform surselor Ora de Sibiu.

Ulterior, cei doi minori au fost încredințați familiilor acestora.

Din cercetări, s-a stabilit că micuții nu au suferit vătămări corporale și nu au fost victime ale vreunei infracțiuni.

La nivelul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu s-a declanșat o anchetă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care copiii au părăsit unitatea de învățământ.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi