Junii Sibiului îl întâmpină pe Papa Francisc pe Aeroportul Internațional din oraș

1.032

Papa Francisc va fi întâmpinat duminică după-amiază, la ora 17.00 pe Aeroportul Internațional Sibiu, de către 16 perechi de la Junii Sibiului.

Aceștia îl vor aștepta la Aeroport pe Suveranul Pontif, ei fiind îmbrăcați în porturi tradiționale specifice Mărginimii Sibiului, anunță realitateadesibiu.net Potrivit conducerii CJCPCT “Cindrelul – Junii Sibiului”, se va crea un culoar festiv cu 16 perechi de dansatori, care vor purta pene și zurgălăi de la Gura Râului, localitatea unde își are rădăcinile acest ansamblu.
În plus, Suveranul Pontif va avea, duminică, la Blaj, un tron arhieresc construit din lemn, aur și catifea albă, de către sibianul Andu Mărginean.
Papa Francisc va ajunge în România vineri, la ora 11.30, când va ateriza la București. La Sibiu va ajunge duminică. La ora 9, Papa va merge cu avionul de la Bucureşti la Sibiu, de unde va ajunge cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. Aici, va celebra Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfăşurându-se pe Câmpia Libertăţii de la Blaj. La ora 17, Suveranul Pontif va sosi cu elicopterul la Aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas bun. La ora 17.30, va pleca din Sibiu cu avionul, urmând să ajungă pe aeroportul Roma – Ciampino în jurul orei locale 18.30.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi