LIVE VIDEO Papa Francisc a ajuns în România – Sanctitatea Sa aclamat de mii de oameni

1.165

Papa Francisc a ajuns, vineri, în România, unde în perioada 31 mai – 2 iunie, va face o vizită istorică. Sanctitatea sa va avea un program extrem de încărcat. 

UPDATE 12:25
Papa Francisc a ajuns la Palatul Cotroceni, acolo unde are loc ceremonia de bun venit.

În public, la ceremonia oficială pentru primirea Suveranului Pontif se află copii și tineri de la Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Studenților din România, Consiliul Tineretului din România, Școala Concordia, copiii de la corurile Campus Mundi/ Madrigal, Cercetași și Asociația Națională a Surzilor din România.

UPDATE 12:00
Coloana oficială se îndreaptă către Cotroceni.

video

UPDATE 11:47
Sanctitatea sa a plecat la Cotroceni cu o mașină marca Dacia Logan, de culoare albastră.

UPDATE 11:40
Papa Francisc a plecat la Palatul Prezidențial Cotroceni pentru ceremonia de bun venit, vizita de curtoazie la președintele României și întâlnirea cu prim-ministrul.

UPDATE 11:35
Papa Francisc a salutat România! Oamenii prezenți la aeroportul Otopeni l-au aplaudat și au strigat în cor „Bine ați venit”. Bucuria s-a citit în ochii tuturor.

UPDATE 11:33
Sanctitatea Sa a coborât din avion.

UPDATE 11:31
Președintele Klaus Iohannis a ajuns, alături de Carmen Iohannis, la aeroportul Otopeni.

UPDATE 11:25
Papa Francisc se pregătește să coboare din avion.

Știrea inițială

Avionul în care se află Papa Francisc a ajuns la aeroport. Potrivit Digi24, Sfântul Părinte a pleacat la ora 9:20 de pe aeroportul Roma – Fiumicino cu direcția București – Otopeni.

Acesta este întâmpinat de președintele Klaus Iohannis pe aeroport. După primirea oficială de la aeroport, Papa Francisc merge la Palatul Prezidențial Cotroceni pentru ceremonia de bun venit, vizita de curtoazie la președintele României și întâlnirea cu prim-ministrul.

video

La ora 13.00, la Palatul Cotroceni, Pontiful prezintă primul discurs al vizitei în cadrul întâlnirii cu autoritățile, reprezentanții societății civile și membrii Corpului Diplomatic.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Papamobilul pe care Papa Francisc îl va folosi în România – Este făcut de Dacia

La 15.45, Papa Francisc merge la Palatul Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române pentru o întâlnire privată cu Patriarhul ortodox, după care urmează întâlnirea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în fața căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei.

video

Întrevederea cu reprezentanții Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita Papei și a Patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea ”Tatăl Nostru” și cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru.

VEZI ȘI: Ce meniu va avea Papa Francisc în România

Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de București.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi