VIDEO Papa Francisc, la intrarea în catedrala Mântuirii: ”Hristos a Înviat!”

247

Papa Francis a mers la Catedrala Mântuirii, pentru care, în mod simbolic, Papa Ioan Paul al II-lea a donat la vizita sa în România. Sanctitatea Sa a fost salutat de cei prezenți, iar el le-a răspuns în limba română cu ”Hristos a Înviat!”

Suveranul Pontif a fost aplaudat de pelerini la sosirea la Catedrala Mântuirii Neamului. Papa Francisc a salutat cu „Hristos a înviat!”.

Papa Francisc a fost așteptat, la Catedrală, de președintele Klaus Iohannis, de principesa Margareta și principele Radu, de premierul Viorica Dăncilă, de miniștrii Ana Birchall, Carmen Dan, Ecaterina Andronescu, Călin Popescu Tăriceanu, de fostul premier Victor Ponta și de Ludovic Orban.

video

Întrevederea cu reprezentanții Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita Papei și a Patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea ”Tatăl Nostru” și cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru.

Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de București.

Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul „Să mergem împreună”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi