LIVE VIDEO Papa Francisc a ajuns la Șumuleu Ciuc – Peste 85.000 de oameni prezenți

0 599

Papa Francisc a ajuns, sâmbătă la Șumuleu Ciuc, acolo fiind așteptat încă de dimineață de mii de pelerini. Suveranul Pontif a ajuns în județul Harghita cu papamobilul, după ce a aterizat pe Aeroportul din Târgu Mureș.

Papa Francis a ajuns la Sanctuarul Marian din Șumuleu Ciuc cu papamobilul. Suveranul Pontif este așteptat de peste 85.000 de oameni, unii dintre ei ajunși încă la primele ore ale dimineții. Oamenii au așteptat sub umbrele sau cu pelerine, întrucât în zonă a plouat. Unii dintre pelerini, veniți de la sute de kilometri depărtare, sunt îmbrăcați în costume populare.
Cu câteva minute înainte a sosit la Șumuleu Ciuc și premierul României, Viorica Dăncilă, însoțit de mai mulți membri ai Guvernului.
Papa Francisc a aterizat sâmbătă dimineață la Târgu Mureș, de unde a plecat spre Șumuleu Ciuc. Pe aeroport, Suveranul Pontif a fost întâmpinat de prefectul de Mureș, Mircea Dușa.
Papa va celebra, de la ora 11.00, la Sanctuarul Marian din Șumuleu Ciuc, Sfânta Liturghie.
Apoi, în jurul orei 17.00, Papa Francisc va ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași.
La 17.30, Suveranul Pontif face o vizită la Catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le va adresa cel de-al șaselea discurs al vizitei. La evenimentul de la Palatul Culturii va participa, de asemenea, și premierul.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.