Papa Francisc, în avion ”Un lucru frumos, frumos, frumos călătoria în această ţară”

0 9.544

Papa Francisc a scris istorie prin vizita sa în România. A stat aici trei zile, timp în care planurile de călătorie i-au fost date peste cap de vremea rea. Astfel că drumurile pe care ar fi trebuit să le facă cu elicopterul, le-a făcut cu mașina. Asta i-a dat posibilitatea să vadă peisajele României, care l-au impresionat. În avion, spre Roma, Papa Francis le-a povestit jurnaliștilor despre situația din România, despre familiile despărțite de cauze economice, dar și despre Patriarhul Daniel. 

Papa Francisc: „Toate acestea mă duc cu gândul la dragostea faţă de familie, pentru că depărtarea nu este un lucru frumos. Există nostalgia regăsirilor. Aşa cum am mai spus, am primit o petiţie de la o femeie care munceşte în străinătate pentru a-şi ajuta familia. Acest lucru este mereu dureros. Dar de ce a plecat? Nu pentru turism, ci de nevoie. De multe ori, nu este din vina ţărilor, ci este rezultatul unei politici mondiale.

Eu ştiu situaţia ţării voastre, după căderea comunismului, apoi atâtea companii străine care se închid şi îi lasă pe oameni pe stradă. Aceasta este o nedreptate la nivel mondial. Este o lipsă de solidaritate.

O suferinţă, o luptă deoarece crearea altor locuri de muncă nu este uşoară. Este o situaţie la nivel mondial, una financiară. Mă gândesc că aveţi o rată impresionantă a natalităţii. La voi nu se vede dezastrul demografic din alte părţi. Este o nedreptate faptul că nu se pot găsi slujbe pentru atâţia tineri. Cum se poate rezolva această situaţie?

Acest lucru nu depinde doar de România, ci şi de ordinea mondială financiară.

Această societate de consum, unde toţi vor să aibă mai mult, să câştige mai mult, cu atâţia oameni care nu au nimic, aşa că răspunsul meu face apel la o solidaritate mondială”.

Într-o conferință de presă susținută în avion, Suveranul Pontif s-a arătat fascinat de frumuseţea Transilvaniei, pe care a fost nevoit să o traverseze cu maşina, din cauza vremii.

Şi nu a uitat să-i mulţumească din nou patriarhului Daniel, pe care l-a numit “frate”.

Papa Francisc a lăudat peisajele minunate din ţara noastră: “Am luat contact cu realitatea”, a spus Sfântul Părinte, după ce a mulţumit ploii pentru că a fost nevoit să circule cu maşina şi nu cu elicopterul, aşa cum era prevăzut.

Papa Francisc: “Din cauza vremii ieri a trebuit să merg cu maşina. Aşa am văzut un peisaj splendid, cum n-am mai văzut niciodată în viaţa mea. Am traversat toată Transilvania. E o frumuseţe, n-am mai văzut niciodată ceva atât de minunat. Un lucru frumos, frumos, frumos călătoria în această ţară.”

Suveranul Pontif nu a uitat şi de comunitate de români din Italia, peste un milion, iar gândul său s-a îndreptat spre familiile nevoite să îndure despărţirea

Papa Francisc: “Mă face să mă gândesc la dragostea de familie pentru că ruperea în 2, în 3 nu e un lucru bun. Există mereu nostalgia de a se regăsi. Când sunt despărţiţi nimic nu lipseşte mai mult dintr-o familie decât iubirea. Dar de ce pleacă? Nu pentru a se plimba, ci de nevoie.”

Papa Francisc a amintit şi de întâlnirea cu Patriarhul Daniel, pe care l-a numit “frate”.

Papa Francisc: “Aveţi un mare patriarh . E un om cu inima mare, un erudit. Cunoaşte mistica părintelui din deşert, mistica spirituală. A studiat în Germania şi este un om de rugăciune, E uşor să te apropii de el. E uşor să te împrieteneşti cu Daniel. Îl simt ca pe un frate şi noi am vorbit ca fraţii.”

Iar la final, Sanctitatea Sa a făcut o analiză scurtă a scenei politice pe plan mondial, care este măcinată de o boală cruntă.

Papa Francisc: “Una dintre bolile politicii, peste tot, este corupţia. Peste tot este.”

Finalul vizitei în România a fost marcat şi de un mesaj postat de Papa Francisc pe Twitter în limba romană. “Fecioarei Maria vă încredințez pe voi toți și mă rog pentru că ea să vă călăuzească pe calea credinței.”, este mesajul transmis Suveranul Pontif.

Sursa www.digi24.ro, www.stirileprotv.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.