tbs

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, în cooperare cu Ministerul Justiției și Securității Publice din Regatul Norvegiei organizează în perioada 4-6 iunie, la București, Conferința internațională la nivel înalt: „Europa fără violență împotriva femeilor și fetelor. Teatrul de Balet Sibiu va participa.

Evenimentul, organizat pe durata exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene 2019, urmărește evidențierea importanței Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice – Convenția de la Istanbul, fiind un prilej pentru România de a transmite un mesaj de puternic angajament în sensul continuării eforturilor de de a preveni și combate acest fenomen nociv. În deschiderea conferinței vor vorbi primul ministru, Viorica Dăncilă, vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans și ministrul pentru Egalitate de Gen și Luptă împotriva Discriminării din Franța, Marlène Schiappa. fotografie ovidiu matiu

Teatrul de Balet Sibiu are onoarea de a participa la acest eveniment la invitația companiei norvegiene de dans Panta Rei, cunoscută pentru show-urile sale pline de culoare, adresate unui public divers și susținute atât în spații convenționale, cât și neconvenționale. Colaborarea româno-norvegiană se va concretiza în două momente artistice ce vor fi prezentate marți, 4 iunie. Primul este o coproducție, realizată sub îndrumarea norvegiencelor Anne Ekenes și Pia Holden, iar a doilea, un dans contemporan, în coregrafia româncei Sandra Mavhima, pe o muzică ce a fost compusă special pentru acest eveniment.

Invitația partenerilor norvegieni de a lua parte la acest eveniment la nivel înalt este un semn al recunoșterii și aprecierii de care se bucură activitatea Teatrului de Balet Sibiu pe plan internațional și o dovadă a faptului că arta și in acest caz, dansul, poate contribui la constientizarea problemelor din plan social, la educarea publicului în spiritul dialogului si tolerantei, la crearea unei lumi mai bune, mai frumoase.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu