fbpx

Iohannis: „Referendumul a fost câștigat de mine împreună cu românii”

0 1

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că referendumul a fost câștigat de el împreună cu românii.

„Partidele politice. Am convocat aceste consultări după ce a fost foarte clar că referendumul a fost câștigat de mine împreună cu românii și după ce am aflat cu toții rezultatele la alegerile europarlamentare. Acum este evident că ceea ce a decis poporul la referendum trebuie urgent implementat în practică, adică în legislație, însemnând în constituție și în lege. Avem cu siguranță cele 2 chestiuni care rezultă direct din răspunsul covârșitor afirmativ al românilor la cele două întrebări, respectiv introducerea interdicției de a acorda amnistie și grațiere corupților, iar a doua chestiune interdicția dată guvernului de a emite OUG în domeniu legilor justiției, a politici penale și sigur trebuie introdusă o prevedere care permite atacarea OUG și altor instituții decât Avocatului Poporului”, a afirmat Klaus Iohannis, marți, la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a adăugat că este optimist cu privire la constituirea unei majorități parlamentare în vederea transpunerii rezultatului referendumului pe justiție în Constituție și legislație.

„Eu cred că se poate constitui o majoritate fiindcă partidele au înțeles importanța votului dat la referendum. Eu sunt optimist îna ceastă privință. Iar dacă nu se întâmplă cetățenii mai au la dispoziție alegerile prezidențiale, locale și parlamentare. Nu e neapărat de dorit să mergem pe o revizuire mai largă a Constituției. Dacă vrem o revuzuire mai largă sau o nou Consituție, acest lucru trebuie discutam ulterior și trebuie găsită o largă majoritate parlamentară”, a conchis Iohannis.

Președintele României a convocat, marți și miercuri, consultări cu toate partidele din Parlament pentru a putea transpune în legislație ceea ce au votat românii la referendumul pe justiție din 26 mai.

Potrivit datelor finale centralizate de BEC, la referendumul pe teme de justiţie, din 7.922.591 de participanți, 6.459.383 de răspunsuri au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie. De asemenea, la întrebarea privind interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, 6.477.865 de răspunsuri au fost favorabile.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.