Junii Sibiului reprezintă România la un festival de top din Paralia Katerini

0 422

Diversitatea și bogăția tradițiilor din România sunt reprezentate de Veteranii Junii Sibiului la Festivalul Internaţional de Muzică şi Folclor din Paralia, Grecia. Deplasarea are loc în contextul unui amplu proiect prin care Junii Sibiului marchează, la nivel național și internațional, cei 75 de ani de activitate neîntreruptă.

În perioada 5-12 iunie 2019, Veteranii Junii Sibiului participă la cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internaţional de Muzică şi Folclor din Grecia, intitulat „Festivalul Verii din Paralia”. Demonstrând că pasiunea pentru jocul popular românesc şi pentru tradiţiile noastre rămâne vie, indiferent de vârstă, Veteranii Junii Sibiului sunt ambasadori culturali ai României; dansuri specifice Mărginimii Sibiului, tradiții din Valea Hârtibaciului, jocuri populare din Țara Oltului și costume specifice fiecărei zone etnografice vor fi prezentate în cadrul activităţilor organizate în festival: parada portului popular, spectacole folclorice și seri culinare internaționale. La festival participă peste 400 de artiști din diverse țări europene.

DSC06397

Ansamblul Folcloric Veteranii Junii Sibiului este coordonat de către profesorul de dans popular Silvia Macrea şi este constituit din dansatori seniori, care au activat în urmă cu zeci de ani în primele generaţii ale Junilor Sibiului. Participarea la Festivalul Verii din Paralia face parte dintr-un amplu program aniversar derulat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu cu ocazia împlinirii a 75 de ani activitate neîntreruptă a Junilor Sibiului, cea mai veche formație de dansuri populare activă în România. Proiectul cultural Aniversare Junii Sibiului – 75 de ani este finanţat de Consiliul Judeţean Sibiu și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...