VIDEO – Cuibul unei berze în flăcări la Orlat. Și-a protejat puii de foc

1.434

O barză din comuna Orlat din judeţul Sibiu a reuşit să impresioneze toată România. Barza a înfruntat flăcările pentru a-şi proteja puii. Povestea incredibilă a fost dezvăluită pe Facebook, de cei de la Prietenii Berzelor din Cristian, care au filmat scena. Barza şi cei patru pui cu arsuri sunt îngriiţi la „spitalul” din Cristian, locul unde sibianca noastră, Miruna Gritu, a reuşit să salveze până acum nenumărate berze şi nu numai.

Barza eroină care a impresionat şi pompierii

Barza de la Orlat este un exemplu pentru noi toţi. Această barză – mamă nu şi-a părăsit nicio clipă puii, deşi cuibul a fost cuprins de foc. „Noaptea trecută nu a fost una obișnuită pentru noi. Nu că în rest am avea o viață obișnuită 1f642 Așa se face că undeva după miezul nopții am primit un telefon de la Dispeceratul de Urgență 112. Un cuib de barză din Orlat luase foc. Am pornit imediat spre Orlat sperând să se mai poată face ceva pentru berze și puii lor. Au fost momente grele când așteptam pompierii și auzeam puii clămpănind în cuib. Una dintre berze a rămas în permanență la cuib chiar și atunci când focul s-a întețit. Cu sprijinul echipei SDEE Transilvania Sud Filiala Sibiu s-a întrerupt furnizarea curentului electric și pompierii au putut interveni pentru stingerea incendiului. Au fost preluați 4 pui de barză toți cu arsuri la nivelul corpului și picioarelor cel mai mic dintre ei fiind cel mai grav ars. Puii vor rămâne în grija noastră până când vor putea fi eliberați. Mulțumim frumos echipelor SDEE Transilvania Sud Filiala Sibiu și ISU Sibiu care au intervenit azi noapte”, a scris Miruna Gritu, preşedinta Asociaţiei Prietenii Berzelor” pe pagina de Facebook. 

Salvarea puiutilor din Orlat

Noaptea trecută nu a fost una obișnuită pentru noi. Nu că în rest am avea o viață obișnuită 🙂 Așa se face că undeva după miezul nopții am primit un telefon de la Dispeceratul de Urgență 112. Un cuib de barză din Orlat luase foc. Am pornit imediat spre Orlat sperând să se mai poată face ceva pentru berze și puii lor. Au fost momente grele când așteptam pompierii și auzeam puii clămpănind în cuib. Una dintre berze a rămas în permanență la cuib chiar și atunci când focul s-a întețit. Cu sprijinul echipei SDEE Transilvania Sud Filiala Sibiu s-a întrerupt furnizarea curentului electric și pompierii au putut interveni pentru stingerea incendiului. Au fost preluați 4 pui de barză toți cu arsuri la nivelul corpului și picioarelor cel mai mic dintre ei fiind cel mai grav ars. Puii vor rămâne în grija noastră până când vor putea fi eliberați. Mulțumim frumos echipelor SDEE Transilvania Sud Filiala Sibiu și ISU Sibiu care au intervenit azi noapte……………………………………………………..Activitatea asociației noastre are loc exclusiv pe bază de voluntariat. Dacă doriți să ne ajutați să ajutăm în continuare o puteți face.BANCA: BRD SIBIUIBAN (LEI): RO60BRDE330SV29845983300SWIFT: BRDEROBUPayPal: friendsofstorks@gmail.comVă mulțumim!

Publicată de Prietenii Berzelor / Friends of Storks – Cristian, Romania pe Luni, 3 iunie 2019

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.