Studenții sibieni pe locul cinci la Campionatul European de Robotică

103

Studenții Universității „Lucian Blaga” din Sibiu s-au clasat pe locul cinci la Campionatul European de Robotică – EUROBOT OPEN 2019. Concursul s-a desfășurat în perioada 30 mai – 1 iunie 2019, în localitatea La Roche sur Yon, Franța.

ULBS a participat cu două echipe din cadrul Facultății de Inginerie – CyberTech și PowerBot – alături de alte 31 de echipe din Algeria, Belgia, Canada, Elveția, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Rusia, România, Serbia, Spania, Taiwan și Tunisia.

„În prima fază a competiției, fiecare echipă a disputat câte cinci partide, iar în urma punctajelor obținute, primele opt s-au calificat în faza eliminatorie. În această fază a concursului, echipa CyberTech a ocupat locul 3, iar echipa PowerBot s-a clasat pe locul 12”, a declarat prof. dr. ing. Gabriel Racz. În urma fazei eliminatorii, CyberTech a terminat competiția pe locul 5, după ce, în 2018, sibenii au terminat întrecerea pe locul 7.

„Mulțumim sponsorilor Continental Automotive Systems Sibiu și Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu pentru sprijinul financiar acordat echipelor de robotică!”, a mai spus prof. Racz.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.