fbpx

Ultima generație MacBook Pro arată că software-ul contează până la un anumit punct

0 992

Apple a avut mereu avantajul de a crea atât sistemul de operare, cât și configurația hardware a produselor sale. Totul a început cu gama de calculatoare și laptopuri, iar acest obicei se păstrează și acum. Motivația din spatele deciziei vine chiar de la Steve Jobs, care a afirmat că o astfel de decizie permite produselor să nu se bazeze doar pe cifrele listei de specificații, ci pe experiența de lucru în general.

Cel mai bun exemplu este dat de suita de aplicații Adobe, în special Premiere Pro. Aceasta este una dintre cele mai populare aplicații de editare video, folosită de către amatori, entuziaști și profesioniști din lumea întreagă. Deși aplicația se bucură de o echipă mare de dezvoltare, aceasta nu profită de configurația specială a laptopurilor și calculatoarelor Apple. De aceea, ori de câte ori veți căuta cea mai bună aplicație de editare pentru macOS, inevitabil veți fi îndrumați către Final Cut Pro X, programul dezvoltat chiar de Apple.

Însă nu totul se rezumă la câteva aplicații. Stabilitatea sistemelor macOSa dus la apariția aplicațiilor din ce în ce mai solicitante, iar configurațiile de pe vechile generații de MacBook Pro și-au arătat limitele. De aceea, începând cu anul 2018, Apple a inclus modele cu procesoare hexa-core în gama sa. Un an mai târziu, utilizatorii pot configura un MacBook Pro de 15” cu un procesor Intel Octa-Core, de a noua generație. Cumulat cu soluțiile grafice AMD Vega, ultima generație MacBook Pro arată că Apple este pregătit să se lupte pentru banii celor care caută laptopuri cu adevărat performante.

Pe lângă configurația tehnică, se pare că Apple a mai rezolvat două probleme care dădeau bătăi de cap anumitor utilizatori. Prima dintre ele este tastatura. Anunțată în 2015 cu surle și trâmbițe, aceasta s-a dovedit a fi mai mult o bătaie de cap. Tastatura din orice MacBook Pro de generație actuală se bazează pe mecanismul „Butterfly” și își dorește să îmbunătățească experiența de a scrie. Deși tastele sunt mai stabile, acestea sunt și mai „țepene”. De aceea, senzația de a scrie pe un nou MacBook Pro este asemănătoare cu cea de a scrie pe un iPad. Cu toate astea, Apple insistă cu acest design, iar pentru 2019, măsuri pentru a preveni depunerile de praf au fost sporite. Prin schimbarea câtorva materiale, Apple promite că noile laptopuri vor fi mult mai sigure.

Apple a rezolvat și o problemă ce se manifesta restrâns – iluminarea deficitară a ecranului. Acest lucru era cauzat de un cablu ce conecta placa de bază de panel-ul LED. Fiind prea scurt, acesta se uza destul de repede pentru anumiți utilizatori. Odată cu noua generație, teste au arătat că Apple a mărit lungimea acestui cablu.

Din păcate, prețurile noilor MacBook Pro au rămas la fel: versiunea cu configurație din 2017 pornește de la $1299, în timp ce un MacBook Pro cu componente din 2019 adaugă încă $500. Cu toate astea, utilizatorii primesc un procesor quad-core, mai mult spațiu de stocare

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.