Sute de elevi la ”Joaca de-a franceza” la Sibiu

0 467

Proiectul educațional ‘’DE-A FRANCEZA/JOUONS AVEC LA LANGUE FRANÇAISE’’, inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și desfășurat în parteneriat cu Asociația de Prietenie ’’Ille-et-Vilaine’’ Sibiu, Centrul Francofon de Afaceri Sibiu, Biblioteca Astra Sibiu şi cu șase unități de învățământ din orașul nostru a ajuns la final.

În ziua 30 mai, activitățile derulate încă din luna martie în școlile sibiene, s-au încheiat cu o festivitate de decernare a diplomelor pentru toate cadrele didactice, învățători şi profesori de limba franceză, şi pentru elevii implicați în proiect (180 de elevi din clasa a IV-a de la Școala Gimnazială ,,Nicolae Iorga’’, Școala Gimnazială ,,Radu Selejan’’ şi Liceul Teoretic ,,Constantin Noica’’). Aceștia au urcat pe scena sălii de festivități a Bibliotecii Astra Sibiu pentru a se juca în limba franceză, alături de cei 26 de voluntari participanți la activități: elevi de la liceele sibiene de top, precum Colegiul Național ,,Octavian Goga’’, Colegiul Național ,,Gheorghe Lazăr’’, Liceul Teoretic ,,Constantin Noica’’ și Colegiul Național Pedagogic ,,Andrei Șaguna’’.

Părinții celor mici s-au arătat impresionați de plăcerea cu care copiii lor au participat la atelierele ludice desfășurate în școli, exersând vocabularul de bază și sunetele limbii franceze, dar și finalizarea atelierelor în cadru festiv, unde copiii au cântat, au dansat și au reacționat cu multă bucurie la activitățile în limba franceză, pe care voluntarii le-au propus sub formă de joacă.
La eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, ai Asociației de Prietenie ’’Ille-et-Vilaine’’ Sibiu și ai Centrului Francofon de Afaceri Sibiu, directori ai instituțiilor școlare implicate, profesori, elevi și părinți.

Liceenii și elevii din clasele a IV-a au recunoscut numeroasele avantaje de care au beneficiat pe parcursul activităților, de la dezvoltarea personală, până la entuziasmul de a aprofunda noțiuni de limba franceză.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.