„Ziua Vărzarului” la Rășinari – Cu plăcintă dulce din urdă și mărar, gogoși și alte mâncăruri

0 547

Primăria Comunei Rășinari și Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari (APAR) invită, sâmbătă, toți sibienii la Ziua Vărzarului, la Centrul de Informare Turistică. În monografia comunei Rășinari din anul 1915 este menționat faptul că „vărzarul” nu lipsea niciunui bun creștin de pe masa de Rusalii.

Ziua Vărzarului o sărbătorim la Rășinari pe data de 8 iunie pentru a celebra și Rusaliile. Cu ocazia evenimentului, veți putea degusta preparate autentice din zona Mărginimii Sibiului, zonă care a fost premiată în anul 2015 ca „Destinația Europeană de Excelență în Turism și Gastronomie Locală ”.

Evenimentul este împărțit în trei etape pe durata a trei ore, începând cu ora 10:00 tramvaiul va pleca din stația Dumbrava, către Rășinari, iar la sosire participanții vor fi întâmpinați cu „vărzar”, renumita plăcintă autentică din comună, o plăcintă dulce din urdă și mărar, gogoși și sirop. După degustare, de la ora 11:30 va avea loc o demonstrație de gătit vărzar, pentru a arăta tuturor oaspeților modul de preparare. Ultima parte a evenimentului constă în atelierul mult așteptat, dedicat copiilor, atelierul de gătit cocoloși cu brânză. Copiii vor învăța să prepare „cocoloși cu brânză” de la rășinăreni. Cea de-a treia ediție a acestui eveniment va avea loc la Centrul de Informare Turistică din Rășinari, lângă stația de tramvai și parcul pentru copii. Evenimentul se va încheia în jurul orei 13:00, atunci când tramvaiul va porni înapoi către Sibiu. Doritorii pot rămâne să-și petreacă duminica la Rășinari. Evenimentul este la a treia ediție, prima ediție a avut loc pe 1 iunie 2017 și s-a bucurat de un real succes.

Agenda eveniment

  • 10.00 – Plecare cu Tramvaiul spre Rășinari din stația Dumbrava Sibiului
  • 10.30 – 11.30 – Degustare vărzar, gogoși, sirop la Centrul de Informare pentru Turiști Rășinari
  • 11.30 – Demonstrație preparare ”vărzar” – plăcintă cu urdă și mărar, gogoși și sirop
  • 12.00- 12.30 – Atelier preparare ”cocoloș cu brânză” pentru copii
  • 13.00 – Plecare tramvai spre Dumbrava Sibiului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.