balea lac schi 2

Cei de la Salvamont Sibiu atrag atenția că zăpada rămasă pe munte reprezintă încă un risc extrem pentru cei care merg pe munte fără echipament: O căzătură pe o astfel de ’’limbă’’ de zăpadă poate să fie de cele mai multe ori fatală.

„Chiar dacă odată cu creșterea temperaturii atmosferice stratul de zăpadă a scăzut semnificativ în zona montană înaltă, zăpada rămasă sub formă de depozite pe vâlcele şi scocurile înclinate (aşa zisele ) reprezintă un risc extrem pentru cei care încearcă să le traverseze fără a avea un echipament minim, format din bețe de schi sau piolet, colţari, coardă sau semicoardă pentru asigurare. O căzătură pe o astfel de <limbă de zăpadă> este de cele mai multe ori fatală”, anunță Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu.
Salvamontiștii recomandă celor care vor să mai profite de un schi de primăvară şi în același timp să se bucure şi de razele soarelui ca atunci când coboară să fie îmbrăcați corespunzător şi obligatoriu să poarte mânuși: „Acţiunea abrazivă a granulelor de gheață (din care este format firnul) asupra pielii este foarte puternică iar excoriațiile şi plăgile produse de acestea sunt dureroase şi se vindecă greu”.
Totodată, Salvamont Sibiu atrage atenția la expunerea la soare în zonele cu zăpadă multă: „folosiţi creme de protecţie cu factor UV mare şi nu ezitați să purtați ochelari de soare, de asemenea cu protecţie UV”.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.