Picasso, Matisse, Dali și Klimt expuși la Muzeul Brukenthal in timpul FITS

2 4.254

Muzeul Brukenthal va găzdui o expoziție importantă. Vor fi expuse lucrări de grafică și litografii ale celebrilor Pablo Picasso, Henri Matisse, Salvador Dali și Gustav Klimt.

Muzeul Naţional Brukenthal va găzdui începând de vineri 14 iunie 2019 o expoziţie inedită pentru Sibiu şi Transilvania. În premieră vor fi expuse lucrări semnate de Picasso, Matisse şi Klimt, după ce acum câţiva ani Muzeul Naţional Brukenthal a organizat o expoziţie cu lucrări semnate de Dali.

Curatorul expoziţiei dr. Alexandru Constantin Chituţă a oferit mai multe detalii despre acest proiect:”Această expoziţie este pregătita de mult. Am început de mai bine de un an de zile demersurile ca aceste lucrări de grafică şi litografii să fie expuse la Sibiu. Lucrările celor 4 mari artişti provin din colecţia av. George Şerban din Bucureşti. În piesele din cadrul expoziţiei sunt peste 15 lucrări de Picasso din cadrul Suite Vollard, ed. 1973, 6 lucrări Matisse, 10 litografii Klimt şi 6 aparţinând lui Dali”.

O lucrare specială semnată Picasso este cea în care se întâlneşte chiar Pablo Picasso pictând: „Dans l’atelier, ou peintre, et modele examinant son portrait”.

Expoziţia va fi deschisă la Palatul Brukenthal din Piaţa Mare, vineri, de la ora 12 30 fiind un eveniment care se află pe agenda Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Cu acest prilej, în magazinul Muzeului se vor putea achiziţiona şi produse dedicate evenimentului, se arată în comunicat.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

2 Comentarii
  1. Bianca scrie

    Vă rog să corectați în titlu numele pictorului Gustav Klimt. S-a omis din greșeală o literă. În text e scris corect.

    1. Ora de Sibiu scrie

      Am corectat. Multumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.