dan barna

Liderul USR România, Dan Barna, a declarat luni seara că își va asuma opțiunea de prezidențiabil, dacă USR și PLUS vor ajunge la această concluzie. Barna mai susține că cele două partide vor merge cu un tandem prezidențiabil- premier.

„Sunt niște decizii pe care o să le iau împreună cu colegii mei. Mai sunt nuanțe importante. Pentru mine proiectul personal e ca USR să se stabilizeze în poziția de partid consistent care va trăi pe termen lung în România. Miza pentru mine e ca această structură în care mi-am investit timp să merite. Ca să merite și să rămână în picioare trebuie consolidat. Opțiunea la care vom ajunge mi-o voi asuma. Dacă vom decide că cea mai bună opțiune e Dacian Cioloș o voi susține”, a declarat Dan Barna, la „Marius Tuca Show”.
Acesta a spus că decizi va fi luată după discuții între cele două partide.
„Discutăm foarte pragmatic și responsabil. Luăm în calcul un tandem. Un partid să dea candidatul la prezidențiale, celălalt candidatul pentru premier. (…) Suntem două echipe care stau de vorbă și sunt conduse de mine și de Dacian. În cele din urmă, asumarea unei candidaturi la prezidențiale e profund individuală, dar asta am făcut azi am pus pe foaie, plusuri și minusuri. Niciunul nu a cerut candidatură în mod expres. Analizăm plusurile și minusurile fiecăruia”, a mai spus Barna.
Totodată, acesta a afirmat că ar putea fi și o a treia persoană care să fie preferată de cele două formațiuni: „Vom decide care e cea mai bună variantă și în funcție de asta va fi unul sau altul dintre noi sau un terț candidatul Alianței. Noi am spus că vom avea un candidat propriu. Poate fi de la USR sau PLUS”.

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Iata inca un sibian inteligent,curajos si….desi intrat recent in politica,a devenit o personalitate.Se anunta o concurenta serioasa.Felicitari,domnule Barna si NOROC