Ora de Sibiu
Știri in direct
SDO inalt
SDO inalt

FOTO VIDEO – Cerul Sibiului survolat de elicoptere militare – Motivul nu este îngrijorător

6.688

De câteva zile pe cerul Sibiului trec elicoptere negre, iar străzile au fost străbătute de câteva ori de convoaie militare. Elicopterele fac un zgomot asurzitor, iar faptul că zilnic trec de câteva ori deasupra orașului a dat sibienilor de gândit. Dar, nu este nimic de îngrijorat. Este vorba despre un exercițiu internațional care are loc la Cincu. 

STARTEX SABER GUARDIAN 2019 este numele exercițiului care se desfășoară în perioada 3- 24 iunie. Este condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) și Statul Major al Forțelor Terestre al Armatei României și se desfășoară pe teritoriile Bulgariei, României și Ungariei. La exercițiu participă peste 8.000 de militari din șase tări: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, România, Ungaria și Statele Unite ale Americii.

În românia, SG 19 și exercițiile conexate se desfășoară în poligoanele de instruire și zonele Cincu, Babadag, Smârdan, Capu Midia, Boboc, Bordușani. Acesta este motivul pentru care deasupra Sibiului trec zilnic elicoptere sau pe străzi tancuri și convoaie.

Foto MApn

SG19 are ca principal obiectiv evidențierea coeziunii, unității și solidarității statelor partenere şi aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă și concentrare a forțelor în timp scurt, oriunde în Europa.

Saber Guardian 2019 – Cincu

Exercițiul Multinațional „Saber Guardian 2019”- condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa și Statul Major al Forțelor Terestre Române.- se desfășoară în trei state: România, Bulgaria, Ungaria.- participă 13.500 de militari, din care 7.600 ai Armatei României.- 14 țări aliate și partenere NATO: Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, SUA, Turcia, Ucraina.- exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a unităților și secvențe cu specific medical. – în România, principalele activități au loc la: Cincu, Bordușani, Babadag, Smârdan, Râșnov.- obiective: coeziunea, unitatea și solidaritatea statelor partenere şi aliate și posibilitatea de mobilizare rapidă și concentrare a forțelor în timp scurt, oriunde în Europa.- perioadă: 3-24 iunie.- site oficial: http://www.defense.ro/sg19Imagine: SPC Brian Pearson, Garda Națională Michigan.

Publicată de OBSERVATORUL MILITAR pe Marţi, 4 iunie 2019

Activitățile de instruire în comun planificate în cadrul SG19 includ exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a Regimentului 2 Cavalerie al SUA din Germania în România, precum și activități cu specific medical.

Pentru eficientizarea activităților de instruire în context internațional, SG19 a fost conexat cu o serie de alte exerciții naționale si multinaționale, numărul total de militari participanți ridicându-se, astfel, la aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere(Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina, și SUA), dintre care 7.600 vor reprezenta Armata României.

 

 

Primește titlurile instant

1 Comentariu
  1. Lovin spune

    Nu e de mirare ca la cisnadie trec cate 9 14 elicoptere avioane si elicoptere cu tancuri dedesuptu lor si avioane dalea cu bombe ioi doamne

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...