Înscrie-te la noua ediție a Duathlon Challenge în mirificul Muzeu în aer liber din Dumbrava Sibiului.

0 1.072

Ediția din 2019 a Buonavista Duathlon Challenge va avea loc în acest an în luna iulie, tocmai pentru ca vremea să fie frumoasă și să permită desfășurarea evenimentului. Au început înscrierile, așa că cei interesați să participe la un eveniment plin de voie bună, mișcare și entuziasm sunt așteptați la start. 

Buonavista Duathlon Challenge va avea loc sâmbătă, 29 iunie 2019, în aceeaşi locaţie de poveste cu care ne-am obişnuit: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
O noutate a ediţiei 2019 este programarea startului competiţiei la ora 18.00, pentru a permite și alergătorilor din județele învecinate să participe, fără a avea consturi suplimentare de cazare.
Peste 300 de concurenți din Sibiu şi județele învecinate sunt aşteptaţi să ia startul ineditului concurs:
Ora 18:00 – start cursa Family
Ora 18:05 – start cursa Offroad
Ora 18:15 – start cursa Asfalt – individual și ștafetă

Probe de concurs
Buonavista Duathlon Challenge va cuprinde:

Duatlon clasic individual (alergare + bicicleta + alergare), pe asfalt exclusiv – presupune parcurgerea următoarelor distanțe: 5 km alergare în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului urmați de 20 km cu bicicleta (2 bucle a cate 10 km Sibiu – Rășinari pe DJ 106 A, soseaua fiind închisă circulației autoturismelor) şi, la final, 2 km alergare în Muzeu.

Duatlon clasic ștafetă (alergare + bicicleta + alergare), pe asfalt exclusiv – presupune parcurgerea acelorași distante: 5 km alergare, urmați de 20 km cu bicicleta + 2 km alergare în echipă: un alergator aleargă 5 km, apoi preda ștafeta biciclistului, iar apoi biciclistul îi predă ștafeta din nou alergătorului.

Duatlon offroad se desfășoară pe potecile de pădure: se înscriu echipe formate din 2 persoane + o bicicleta. Fiecare echipă parcurge un traseu de 20 de km prin pădurea Dumbrava și Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, fiind obligați să ia startul, să parcurgă traseul și să ajungă la finish, ÎMPREUNĂ. Miza acestei probe este stimularea colaborării între membri echipei, pentru a parcurge în întregime traseul, alternând mersul pe bicicletă cu alergatul.

Duathlon family – o cursa distinctă pentru copiii între 8 și 14 ani, ce presupune parcurgerea unui traseu de 10 km, prin pădurea Dumbrava și Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, de către un părinte + un copil, ambii pe bicicletă, stimulând în acest fel practicarea sportului în familie.

Duathlon Challenge arhiva 4

Înscrieri
Înscrierile sunt în plină desfășurare online pe: https://acceptaprovocarea.com/services/buonavista-duathlon-challenge/. Perioada de înscrieri este: 10 mai 2019 – 25 iunie 2019, orele 23:59, locurile fiind limitate.
Proiectul este organizat de CAB Sport, fiind cofinanţat de Consiliul Local prin Primăria Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Partener principal: Buonavista. Parteneri de eveniment: Muzeul ASTRA, Direcţia Judeţeană pentru Tineret și Sport Sibiu, Decathlon, Explorer Sport, Aria, Asociația Tură În Natură.

Mai multe detalii pe site-ul www.acceptaprovocarea.com şi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.