Ora de Sibiu
Știri in direct

Workshop la I.T.M. Sibiu pentru prevenirea afecţiunilor musculo-scheletice

501

În data de 11.06.2019, Inspecţia Muncii, Academia Oamenilor de Ştiinţă din Romania, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și S.C. Marquardt Schaltsysteme S.C.S. au organizat, în Sala de conferințe a Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, un workshop cu tema „Prevenirea afecţiunilor musculo-scheletice”, având ca obiectiv îmbunătăţirea mediului de muncă sub aspectul prevenirii afecțiunilor musculo-scheletice la lucrători, cu scopul sensibilizării tuturor factorilor de decizie (angajatori, comitete de securitate și sănătate în muncă, reprezentanţi ai lucrătorilor cu responsabilităţi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă), cu privire la importanța prevenirii acestor afecțiuni.

Afecţiunile musculo-scheletice (AMS) reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate legate de muncă. Ele afectează milioane de lucrători din întreaga Europă şi presupun cheltuieli de miliarde de euro din partea angajatorilor. Combaterea AMS contribuie la îmbunătăţirea vieţii lucrătorilor, dar este justificată şi din punct de vedere economic. Riscuri legate de postură, expunerea la mişcări repetitive sau poziţii obositoare sau dureroase, căratul sau mutatul de greutăţi sunt factori profesionali de risc foarte frecvenţi, ce pot cauza afecţiuni musculo-scheletice. Având în vedere frecvenţa afecţiunilor musculo-scheletice profesionale, este evident că trebuie depuse mai multe eforturi de sensibilizare cu privire la prevenirea lor. Astfel, se doreşte stabilirea unor măsuri eficiente de natură ergonomică şi organizare a muncii, în concordanţă cu cerinţele legale de securitatea şi sănătatea în muncă.Workshop despre afecţiunile musculo-scheletice (AMS) reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate legate de muncă.

La întâlnirea de la Sibiu, au participat angajatori din tot judeţul, medici de medicina muncii, servicii externe și reprezentanți ai serviciilor interne de prevenire și protecție, precum şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Academiei Oamenilor de Ştiinţă din Romania şi Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Acest workshop precede desfăşurarea la nivel naţional, începând cu acest an, a acţiunii de informare privind bunele practici europene privind prevenirea afecţiunilor musculo-scheletice şi a riscurilor psihosociale.

Scopul acţiunii este acela de diseminare a informaţiilor de calitate despre afecţiunile musculo-scheletice, de abordare integrată a gestionării acestei probleme şi nu în ultimul rând de a oferi instrumente şi soluţii practice care pot fi utile la nivelul locurilor de muncă.

”O populaţie activă, în curs de îmbătrânire, subliniază necesitatea de a asigura o viaţă profesională durabilă pentru lucrători, tineri sau vârstnici, care să le permită să lucreze productiv pentru întreaga lor viaţă profesională.” a subliniat Remus Furtună, inspector șef.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...