FOTO – Biserica din Cartierul Arhitecților, binecuvântată – Urmează construirea unei grădinițe

0 911

Locașul de cult este parte a viitorului Ansamblu socio-educațional „Sfântul Nicolae” care va avea un centru pentru activități cu tinerii, o grădiniță, cabinete medicale și alte spații necesare activităților sociale, religioase și educative.

Biserica „Sfântul Mucenic Laurențiu” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” din Sibiu a fost binecuvântată sâmbătă, 15 iunie, de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, anunță mitropoliaardealului.ro.
Locașul de cult a fost ridicat într-un cartier nou al Sibiului, unde nu există biserică, iar credincioșii din această parte a orașului străbat distanțe considerabile pentru a participa la sfintele slujbe oficiate în bisericile din alte cartiere.biserica2Ierarhul a binecuvântat cu apă sfințită și untdelemn sfințit noua biserică din Cartierul Arhitecților, iar la praznicul Rusaliilor va fi oficiată prima Sfântă Liturghie în acest locaș de cult. În perioada următoare, biserica din Cartierul Arhitecților va fi înfrumusețată și pregătită pentru târnosire.
„Vă doresc să nu uitați bucuria aceasta de astăzi, vă doresc să spuneți și altora că nu s-a făcut altceva aici decât un loc unde poți să urci în cer, sau de aici să privești spre înălțimile cerului, să uiți de toate greutățile care vin asupra noastră și ne țin legați de pământ. Avem posibilitatea să ne îndreptăm spre cer, noi familiile noastre și urmașii noștri”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Biserică, grădiniță, after-school, cabinete medicale
Locașul de cult este parte a viitorului Ansamblu socio-educațional „Sfântul Nicolae” care va avea un centru pentru activități cu tinerii, o grădiniță, cabinete medicale și alte spații necesare activităților sociale, religioase și educative din Cartierul Arhitecților.
„Această biserică a fost construită în două luni de zile și face parte dintr-un ansamblu socio-educațional. Venim în sprijinul comunității, unde este nevoie de școli, grădinițe și nu în ultimul rând de biserică, pentru că fără ajutorul Milostivului nostru Dumnezeu n-am putea realiza celelalte lucrări”, ne-a spus administratorul Bisericii „Sfântul Mucenic Laurențiu” din Sibiu, pr. Tiberius Macrea.biserica3Noua biserică din Sibiu a fost ridicată cu sprijinul Arhiepiscopiei Sibiului, la inițiativa și cu implicarea directă a IPS Mitropolit Laurențiu. Ierarhul a oferit bisericii mai multe cărți de slujbă, iar la final părintele Tiberius Macrea le-a mulțumit tuturor celor care au sprijinit acest proiect.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...