randal falker

Unul dintre cei mai experimentați jucători din echipa care a cucerit Cupa României și medalia de argint în LNBM rămâne în familia galben-albastră. Randal Falker și-a prelungit contractul cu CSU pentru încă un sezon și se va alătura lotului antrenat de Dan Fleșeriu la jumătatea lunii august.

În stagiunea încheiată, Falker a avut medii de 10.7 puncte, 7.4 recuperări, 1.7 asisturi și 1 capac în 35 de meciuri jucate. Cele mai bune cifre le-a reușit în playoff, mediile sale ajungând la 11.3 puncte, 8.2 recuperări (3.7 ofensive), 1.9 pase decisive și 1.7 capace! Pentru prima dată în cariera sa, pivotul american a aruncat constant de la 3 puncte, fiind încurajat permanent de Dan Fleșeriu. Acest nou procedeu i-a deschis noi orizonturi jucătorului de 33 de ani, el terminând sezonul cu aproape 30%! 18 coșuri de la distanță a reușit Falker, marcând 3/3 într-o victorie cu Oradea, 97-81, în decembrie. Tot cu Oradea a reușit și cele mai multe puncte din acest sezon – 23. De 5 ori numărul 0 din echipa „vulturilor” a încheiat în double-double, cu peste 10 puncte și 10 recuperări.

Prezența lui Randal Falker oferă o siguranță defensivei Sibiului, dar și soluții în atac. Experiența de care beneficiază pivotul nostru va fi foarte importantă în meciurile din Europa, dar și în partidele cu miză din campionat sau din Cupă. Astfel, în acest moment BC CSU Sibiu are trei jucători confirmați pentru sezonul 2019/2020: Randal Falker, Lucas Tohătan și Aurelian Gavriloaia.

Fost MVP al Franței în 2014 alături de Nancy, Falker și-a început cariera peste Ocean la Cholet, echipă la care a petrecut patru sezoane. Coechipier cu Nado De Colo, Fabien Causeur sau Mickael Gelabale, noul nostru jucător a jucat finala Eurochallenge în 2009, a câștigat campionatul și Supercupa în 2010 și a debutat în Euroligă și Eurocup.

A trecut pentru un an în Turcia la Besiktas, iar apoi a poposit trei sezoane la Nancy, până în 2016. După jumătate de sezon la AEK Atena, ”Chef” – așa cum este poreclit pentru calitățile sale de bucătar – a semnat cu CSM Steaua, ajutând de două această echipă să joace Final LNBM.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.